116 találat a(z) internet cimkére

Az internetes böngészők frissítését ajánlja a NAV Cikk

Az adó- és vámhivatal szolgáltatásainak elérése érdekében a böngészők frissítést javasolja a NAV.

Költséghatékony, növeli a bevételt - érdemes belevágni a céges digitalizációba Cikk

Mostanában szinte a csapból is a vállalati, vállalkozói digitalizáció, illetve annak szükségessége folyik. De mit is nevezhetünk vállalati digitalizációnak? It-beruházások sorozata vagy céges kulturális irányváltás? Miért lenne szükség arra, hogy a kis- közép- és nagyvállalkozások pontosan meg tudják határozni a szükségleteiket és hogy miként induljanak el a digitalizáció útján? Miben segítheti a technológia fejlődése a kkv-kat, vállalkozókat, vállalatokat, miért érdemes a digitális megoldásokat választani, hogyan tudnak alkalmazkodni a megváltozott, vagy éppen bizonytalan helyzetekhez a digitalizáció segítségével?

Ezért bírságol a kínai internetfelügyelet Cikk

Ízléstelenségre hivatkozva bírságolt meg kínai streaming szolgáltatókat a helyi internetfelügyelet, elmarasztalva őket azért, mert az oldalakon látható videókban nők mélyen kivágott ruhákat viselnek, férfiak pedig "illetlenül" táncolnak és csúnyán beszélnek.

Dolgozói költségek megtérítése járványidőszakban Cikk

Kft. szeretné megtéríteni a home office-ban dolgozó munkavállalók többletköltségét (telefon-, áramfogyasztás). Hogyan teheti ezt meg? Az irodába bejáró egyik dolgozója a járványidőszak ideje alatt a saját gépjárműjével tilosban parkolt. Megtéríthető számára a parkolási bírság? – kérdezte olvasónk. Surányi Imréné okleveles közgazda válaszolt.

Új adójavaslat: megoldás az online kereskedők megadóztatása? Cikk

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nemrégiben kiadott elemzésében új, az online kereskedőket célzó adó(k) bevezetését szorgalmazta. A Niveus Consulting Group szerint nem biztos, hogy ez a helyes irány. Sokkal inkább az eddigi gazdaságpolitikába illeszkedő adó- és adminisztrációcsökkentés lehetne valódi segítség, feltéve, hogy erre van mozgástér a költségvetésben.

Internetszolgáltatás (otthoni) adózása Kérdés

Tisztelt szakértő! Ha egy kft. a dolgozónak fizetni szeretné az otthoni internetszolgáltatását, akkor azt hogyan teheti meg? Ha a cég nevére kérik a számlát, hogyan fog ez adózni, illetve lehet-e így kérni, vagy másképpen kell elszámolni?

Távmunka és home office: a költségtérítésről és annak adózásáról Cikk

Távmunka vagy home office… címmel munkajogi témájú cikket közöltünk a közelmúltban az Adózóna hasábjain. Ehhez kapcsolódóan áttekintjük, hogy a munkavállalónak milyen módon van lehetősége az otthoni munkavégzés érdekében felmerülő költségeinek érvényesítésére.

Új pályázati lehetőség a Szupergyors Internet Program 2.0 keretében Cikk

A 100 megabit feletti szupergyors internet kapcsolat kiépítésére az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis-, közép- és nagyvállalkozások pályázhatnak május 6. és június 11. között, a beruházásokhoz igényelhető támogatás mértéke járásonként 5 millió forinttól 1,5 milliárd forintig terjed – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az online tér veszélyeire egyre jobban figyelünk Cikk

Tavaly a korábbi évek javulása után romlott a magyarok veszélyérzete az online közérzetet és a kibertér biztonságát megmutató Digital Civility Index alapján – közölte a Microsoft felmérése alapján az MTI-vel.

HENT: a magyar fiatalok negyede szándékosan tölt le illegális tartalmat a netről Cikk

A 15-24 éves magyar fiatalok negyede legalább egy alkalommal szándékosan használt illegális online forrásokat az elmúlt évben annak érdekében, hogy hozzáférjen digitális tartalmakhoz, 15 százalékuk pedig azt is állította, hogy vásárolt hamis terméket az interneten. Mindkét területen az uniós középmezőnyben, valamivel az átlagérték felett vagyunk, ugyanakkor az előbbi szegmensben 4 százalékpontos emelkedés, az utóbbiban pedig stagnálás tapasztalható a 2016-ban végzett legutóbbi felméréshez viszonyítva, derül ki az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalának (EUIPO) legfrissebb jelentéséből.

Telefon-, internetszolgáltatás számlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Társaságunk szerződéses kapcsolatban áll az egyik mobiltelefon-társasággal, melynek révén kedvezményes tarifálás történik a cégünkhöz kapcsolódó hívószámok esetében. A hívószámok használóit tekintve vannak, akik 1.) cégünk alkalmazottai és céges telefont használnak, van, aki a 2.) tulajdonosok családtagja, de hívásait 100%-ban magáncélra használja fel, és van 3.) egy vállalkozás, aki a kedvezményes tarifák miatt került a flottába. A flottába kerüléskor, mindenkinek egy nyilatkozatot kell kitölteni, mellyel a telefonszám tulajdonjogáról lemond, és az cégünk nevére kerül át. Nekünk, a használókkal nincs szerződéses kapcsolatunk. Kérdésem az lenne, hogy az egyes pontok tekintetében magánhasználat vagy közvetített szolgáltatás valósul-e meg, illetve milyen áfakategóriát kell használjak a továbbszámlázáskor (mindenre 27%, vagy telefonra 27%, illetve internetre 5%) egyáltalán szükséges lenne-e valamely ponton szerződés a tulajdonjogot is figyelembe véve. Kérem, hogy a pontokra külön-külön válaszolja meg kérdéseimet. A törvény szövegének ismerete tükrében is változó álláspontokkal találkozom, és nagyon eltérőek a vélemények. Köszönettel.

Távközési szolgáltatás továbbszámlázása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van egy partnercégünk, amelynek internetdíjat és telefondíjat számlázunk tovább. A továbbszámlázott díj egy telefonszámhoz tartozik. Kérdésem az lenne, hogy a kimenő számlát milyen áfával kell kiállítani? Egységesen 27% áfával, vagy internet esetében 5, telefon esetében 27%-kal? Köszönettel.

Wifi a topon – a jövő internete 2022-ben Cikk

Húsz éve jelent meg a vezeték nélküli a hálózat, a wifi, amely napjaink egyik leggyorsabban fejlődő hálózati technológiája. A Cisco előrejelzése szerint 2022-re a wifi lesz a legfőbb internetes kapcsolódási pont, az internetes forgalom 59 százaléka wifi hálózatokon keresztül zajlik majd.

Az internet szabályozásáról tárgyalt Trump és Zuckerberg Cikk

Az internet szabályozása volt Donald Trump amerikai elnök és Mark Zuckerberg, a Facebook elnök-vezérigazgatója közti megbeszélés egyik fő témája, amikor az elnök csütörtökön a Fehér Házban fogadta a vállalat első emberét – közölte Daniel Roberts, a közösségi médium szóvivője csütörtökön.

Megadóztatnák az internetes óriáscégeket a franciák Cikk

Elfogadta a francia parlament alsóháza, a Nemzetgyűlés csütörtökön azt a törvényjavaslatot, amely az internetes óriáscégek megadóztatását írja elő.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Számlabefogadás

Nagy Norbert

adószakértő

Közösségen belüli szolgáltatás

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close