hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ötpárti egyeztetés az MDF adó- és gazdasági javaslatairól

  • MTI

Az egykulcsos adó bevezetésén alapuló adóreformról kezd egyeztetést az öt parlamenti párt csütörtökön az MDF-székházban.


Az ellenzéki pártok és az SZDSZ által korábban is támogatott gazdaságpolitikai javaslatok ügyében az MDF eredetileg négypárti találkozót kezdeményezett - írta közleményében a szóvivő. Mint írta, a meghívást minden parlamenti képviselőcsoport elfogadta. Ezért az MDF javaslatairól a Fidesz, a KDNP, az SZDSZ, valamint - tiszteletben tartva az SZDSZ feltételként szabott kérését - az MSZP részvételével ötpárti egyeztetés indul csütörtökön az MDF székházában.

Dávid Ibolya, az MDF elnöke keddi sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pártja Nemzeti Adószabadság Programja négy pillérre épül: az egyszeri adóamnesztiára, az egykulcsos, 18 százalékos személyi jövedelemadó és a háromkulcsos áfa bevezetésére, valamint az örökösödési adó eltörlésére.

A pártelnök április elején eredetileg négypárti egyeztetést kezdeményezett az egykulcsos adóról a Fidesszel, a KDNP-vel és az SZDSZ-szel, de a liberális párt ragaszkodott ahhoz, hogy az egyeztetés ötpárti legyen. A szabad demokraták szükségesnek tartották a többi adónem és a tb-járulékok rendszerének áttekintését is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingatlanforgalmazás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Modulház áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Bírósági ítélet és számlakiállítás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink