hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Észak-Magyarország: 12 millió forint bírság, 23 üzletbezárás

  • MTI

12 millió forint mulasztási bírság, 23 üzletbezárás, ez az APEH mérlege a Csillagszóró hadműveletről az észak-magyarországi régióban - foglalta össze az akciót Tompa Krisztián, az adóhatóság Észak-magyarországi Regionális Igazgatósága Operatív Ellenőrzési Főosztályának vezetője miskolci sajtótájékoztatóján pénteken.

Az adóhatóság regionális igazgatóságának adóellenőrei hét héten keresztül fokozottan vizsgálták a számla- és nyugtaadási kötelezettség betartását, a forgalmazott árucikkek eredetét és a foglalkoztatás szabályszerűségét, az ellenőrzések fókuszában álltak a frekventált piacok, vásárok, szezonális jellegű kitelepülések és elárusítóhelyek - mondta a főosztályvezető.

A régió három megyéjében - Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves és Nógrád - több mint 130 különböző helyszínen mintegy 600 vizsgálatot tartott az APEH, legtöbbet Borsodban, több alkalommal a társhatóságokkal közösen.

Az ellenőrzött vállalkozások kevesebb, mint 15 százaléka nem adott számlát, nyugtát. Az áruk eredetét a helyszínen a vizsgálatok felénél nem tudták igazolni a vállalkozók, 25 alkalommal pedig feketén foglalkozatott munkavállalókat találtak az adóellenőrök. A mérleg: több, mint 12 millió forint mulasztási bírság, 23 üzletbezárás.

A Csillagszóró hadműveletet a kormány tavaly november 22-én indította. Az akció keretében hét hatóság összehangolt fogyasztóvédelmi ellenőrzési akciót hajtott végre a karácsonyi és a szilveszteri ünnepekhez kapcsolódóan.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink