hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

PwC: Erdős Gabriella és Ascsillán Endre

  • adozona.hu

A PricewaterhouseCoopers két munkatársa: Erdős Gabriella adópartner és Ascsillán Endre senior menedzser az Adózóna olvasóinak Európai Uniós pályázatokkal és vámmal kapcsolatos kérdéseire válaszol.

Erdős Gabriella
Erdős Gabriella
Forrás: PwC
Erdős Gabriella

Erdős Gabriella, a PricewaterhouseCoopers adópartnere, fő feladata a magyarországi érdekeltségekkel rendelkező nagy nemzetközi vállalatok és a vezető magyar cégek adó tanácsadási igényeinek kielégítése. Neve jól ismert a magyar adózási és jogi körökben. Több, a magyarországi adózással foglalkozó könyv szerzője, és számos, a témához kapcsolódó szeminárium, előadója. Többek között az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem meghívott tanára, továbbá tanácsaival segítette a Magyar Államot és az Európai Uniót a csatlakozáshoz kapcsolódó adó témák megvitatásában. A magyar mellett angolul, hollandul és németül is beszélő szakember dolgozott korábban az APEH revizoraként, a KPMG vezető adópartnereként nemzetközi adózással, az összeolvadásokhoz, a felvásárlásokhoz és a pénzügyekhez kapcsolódó adó ügyekkel foglalkozott. Külföldi tapasztalatokat is szerzett: az amszterdami International Bureau of Fiscal Documentation első magyar munkatársaként Közép és Kelet Európa több országának adó rendszeréhez kapcsolódó tanácsokat adott.

Ascsillán Endre
Forrás: PwC
Ascsillán Endre

Ascsillán Endre, a PricewaterhouseCoopers a Pénzügyi Tanácsadási Szolgáltatások EU és Állami Támogatások Csoportjának senior menedzsere. Feladati közé tartozik az Európai Uniós és állami támogatási projektek vezetése, komplex bonyolítása. Emellett foglalkozik az EU támogatások fogadására alkalmas és hatékony támogatási intézményrendszer kialakításának vizsgálatával, korábban csatlakozott tagállamok példái alapján. A korábban a Gazdasági Minisztérium Európai Unió és Phare Főosztály jogtanácsosaként is dolgozó szakember részt vesz a hazai támogatásokra vonatkozó EU versenyszabályok koncepcionális és jogharmonizációs feladatainak megoldásában.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink