hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nem ússza meg a börtönt nyírbogáti vállalkozó

  • MTI

Átszállították Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből (OPNI) a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe - derül ki a rendőrség internetes honlapján hétfőn közzétett közleményből.

"A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitánysága munkatársai 2007. szeptember 24-én 09.00 órakor felvették a kapcsolatot az OPNI vezetőjével és K. Károly kezelőorvosával, a férfi bv-intézetbe történő elszállításával kapcsolatban" - tartalmazza a közlemény. Mint írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn 15 óra 44 perckor szállították át K. Károly nyírbátori lakost a Nagy Ignác utcába.

Az adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre ítélt férfi őrizetbe vétele még szombaton, az egészségügyi intézményben történt meg, miután konzultáltak kezelőorvosával.
A hatósági tájékoztatás szerint szombaton délelőtt az illetékes rendőrhatóság intézkedett az országos körözés kibocsátásáról, melynek értelmében a körözött személy fogvatartottnak minősül.

Kabai Károlyt a Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahol gyógykezelés alatt állt. A férfi 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban - tavaszi lemondásáig - a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, a vádbeli cselekmények előtt több évvel pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt. 

Az elítélt előbb azt kérelmezte, hogy egészségi állapota miatt halaszthassa a börtönbüntetés megkezdését, amely kérelmet azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság augusztus 2-án jogerősen elutasított.
A vállalkozónak augusztus 21-én kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, Kabai Károly azonban ennek nem tett eleget, ezért augusztus 22-én a bíró szeptember 10-ei határidővel elrendelte az elítélt rendőri elővezetését. Az elővezetés eredménytelen maradt, ezért a bíróság intézkedett arról, hogy kutassák fel az elítélt tartózkodási helyét, hogy a később, szükség esetén kibocsátandó elfogatóparancs eredményes lehessen.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Tagi kölcsön elengedése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Negatív kötelezettségek átsorolása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mezőgazdasági területhez kötött támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink