hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veres: nem várható az áfa csökkentése

  • MTI

Új áfatörvény kerül az Országgyűlés elé, azonban nem várható áfacsökkentés, mint ahogy más adónemeké sem - mondta Veres János pénzügyminiszter.

"Új áfatörvényt fogunk beterjeszteni az Országgyűléshez, ez a mostani szándékok szerint mértékváltoztatásokat nem fog tartalmazni. Alapvetően eljárási és elszámolási egységesítés fog a törvény szövegében megjelenni annak érdekében, hogy minél kevésbé tudjanak visszaélni az áfaszabályokkal azok, akik ezzel az eddigiekben visszaéltek" - közölte Veres János.

Veres János megerősítette: "szemben bizonyos lapértesülésekkel, Magyarországon jelenleg és a közeljövőben adócsökkentésre lehetőséget nem látunk. Fontos az, hogy konzekvensen a következő hónapokban és években is szélesítsük az adófizetők körét, és ez teremti majd meg a bejövő többletbevételek eredményeképpen az adómértékek csökkentésének a lehetőségét.

A készülő adótörvény-módosításokról szólva a pénzügyminiszter nem közölt konkrétumokat, mindössze azt, hogy jelenleg a szakmai munka folyik. "A jellege ezen módosításoknak (...)alapvetően az egyszerűsítés, a kis adók megszüntetése, összevonása, (...) illetve jelentéktelen kedvezményeknek a rendszerből történő kiiktatása azért is, hogy lényegesen kevesebb bevallást, lényegesen kevesebb bevallási sort kelljen kitölteniük már a következő évben az adóbevallást készítőknek. Az egyszerűsítés, illetve a rendszernek ez irányban történő átalakítása lesz a jellemzője az ősszel a kormány elé menő törvénymódosításainknak" - mondta Veres János pénzügyminiszter.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Üzletág-értékesítés szabályai az áfában

Szipszer Tamás

adószakértő

Családi adókedvezmény

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Nyugdíjas társas vállalkozó

Széles Imre

tb-szakértő

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X