hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Veres: a kormány pénteken benyújtja az adótörvény-javaslatokat

  • MTI

A kormány pénteken benyújtja a parlamentnek azokat a törvényjavaslatokat,
amelyek segítségével szélesíteni lehet az adóalapot, és be lehet vonni az adózásba az abban eddig részt nem vevőket - mondta Veres János pénzügyminiszter.

A törvényjavaslatok célja, hogy mind a társasági adóalapnál, mind a személyi jövedelemadó alapnál biztosítsa a meghatározott korrigált árbevételi szintet el nem érő vállalkozói körnél azokat az adatokat, amelyek alapján az Apeh kockázat elemzést követően eredményesen vizsgálódhat - fogalmazta meg a törvényjavaslat lényegét Veres János a Pénzügykutató Zrt. és a Fővárosi Vízművek Zrt. adózási konferenciáján. A pénzügyminiszter elmondta: ez a vizsgálat igazolhatja, vagy cáfolhatja azt, hogy az adott vállalkozások okkal vagy ok nélkül nem mutatattak ki adóalapot. A javaslat tartalmazza majd a várt bevételi összeget illetve azokat a forrásokat, ahonnan pótlólagos bevételre lehet szert tenni, mivel közismert, hogy az elvárt adóból a második félévre korábban 30 milliárd forintot prognosztizált a tárca - fogalmazott Veres János.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Teljesítésigazolás

Nagy Norbert

adószakértő

Számla kérés cég nevére

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close