hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Negyedmilliárdos áfacsalást leplezetett le a VPOP

  • adozona.hu

A tegnapi vámos elfogással tizenegy főre bővült azoknak a száma, akiket a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnoksága bűnszövetkezetben elkövetett negyedmilliárdos áfacsalással gyanúsít.

Mint ismert, néhány nappal ezelőtt a vám- és pénzügyőrség bejelentette, hogy regisztrációs adócsalási ügyet derítettek fel egy budapesti cégnél. A nyomozás azzal kezdődött, hogy kiderült, a vállalkozás 20 autót hamis regisztrációs adóigazolással helyezett forgalomba, és ezek után nem fizették meg a 21 millió forint regisztrációs adót és az 5,2 millió forint áfát.


Az adóhatóság bevonásával kiterjesztett vizsgálat során azonban kiderült, hogy a kezdeti számnál jóval több esetről van szó. A cég az uniós országokból 2005 szeptemberétől 2006 márciusáig 301 gépkocsit importált mintegy 900 millió forint értékben. A behozott járműveket magyarországi magánszemélyeknek és cégeknek értékesítette, úgy, hogy a regadót – összesen 248 millió forintot – nem fizette be.


A hvg.hu úgy értesült, hogy eddig nyolc főt gyanúsítottak az áfacsalással, ám további három személy került képbe, akiknek az előzetes letartóztatásáról pénteken dönt a bíróság. A gyanúsítottak között egyébként három grúz állampolgár van. Sipos Jenő, a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője a hvg.hu ezen információt megerősítette, hozzátéve, hogy az ügyben hétfőn reggel tartanak sajtótájékoztatót.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Könyvvizsgáló megválasztása 2.

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Közterület-használat könyvelése

Gyüre Ferenc

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink