57 találat a(z) VPOP cimkére

VPOP KSZ17 nyomtatvány Kérdés

Azt szeretném kérdezni a T. Szakértőtől, hogy ezt a nyomtatványt számomra hogy kell értelmezni. 1998 óta egyéni vállalkozás keretében végzem a könyvelést. Annak idején a pénzmosásról a szabályzatot még a rendőrségnek küldtem meg. Ki kell-e töltenem nekem is ezt a bizonyos VPOP KSZ17-es nyomtatványt? Ha igen, milyen dátumot kell írnom a tájékoztatás időpontjához? Alkalmazottam nincs és nem is volt. A bejelentő én lennék és a kijelölt személy szintén én, hisz nincs is más. Tájékoztatás rovatba mit írok? Mit választanék ki? Mert egyik sem felel meg a valóságnak! Köszönöm a segitséget. márta84

Jövedéki termék értékesítése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy szállodát nyitottunk és szeretném kérdezni, hogy hogyan tudok, milyen nyomtatványon kell bejelentkeznem a VPOP felé, hogy kapjak regisztrációs számot ha jól tudom VPID és milyen nyomtatványon kell feléjük adatszolgáltatást tennem? Köszönöm előre a válaszát.

Súlyos büntetések a termékdíj-ellenőrzéseken Cikk

Nincs tisztában a vonatkozó szabályokkal a környezetvédelmi termékdíj-fizetésre kötelezett magyar cégek zöme, pedig kötelezettségeik elmulasztását súlyos bírsággal büntetheti az adóhatóság, hívja fel a figyelmet a MAZARS legfrissebb jelentése. A vállalat szakértői rámutatnak: azért is érdemes odafigyelni az előírásokra, mert a szabályok megfelelő alkalmazásával rengeteg felesleges befizetés kerülhető el.

Kereskedelmi gázolaj Kérdés

Egy szállítmányozó Kft kereskedelmi gázolajat visszaigényli, de most autókat cserélt és az autók rendszáma megváltozott. Ezt hogyan lehet megváltoztatni milyen bevalláson kell ezt bejelenteni? Esetleg újra be kell adni a bevallást a VPOP J21 kérelmet és minden hozzá kapcsolodó igazolást mintha most kezdte volna?

Öt év börtönt is kaphatnak az illegális szesztermelők - rendkívüli razzia Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói illegális szeszesital előállító hálózatot számoltak fel szerda hajnalban. Rajtaütésszerűen hat helyszínen tartottak házkutatást és összesen mintegy 4 ezer liter szeszt és további ötezer literhez való alapanyagot foglaltak le.

Amikor a VPOP fedezi az APEH-et - razzia videóval! Cikk

A vámosok egymás után kétszer, az APEH-osok kis időráhagyással, egész más irányból vonultak ki a Józsefvárosi piacra tegnap, hogy lekapcsolják a feketézőket és megtisztítsák a piacot a hamis árutól. E taktika azért is szokatlan, mert rendszerint a civilnek álcázott adóellenőrök szoktak riadalmat kelteni az árusok között, miután egy sikeres rajtaütés során kénytelenek felfedni kilétüket. A VPOP ilyenkor legfeljebb közbelép, ha a rajtakapott delikvens menekülni próbál. A sorrend ezúttal felcserélődött. Szokásos év végi razzia, szokatlan módszerek. Helyszíni tudósítás.

Több mint 2 milliárdnyi adót csaltak el a filmiparban Cikk

Az APEH feljelentése alapján indított nyomozást a napokban a Vám- és Pénzügyőrség Közép-magyarországi Regionális Nyomozó Hivatala mozifilmek és 3D-s produkciók gyártásával és értékesítésével foglalkozó cégek és vezetőik ellen - értesült a HavariaPress.

Utazik a VPOP a nem uniós rendszámú kocsikra Cikk

A nyári hónapokban is kiemelten ellenőrzi a Vám- és Pénzügyőrség azokat a személygépkocsikat, amelyek Európai Unión kívüli államok rendszámával közlekednek, de magyar állampolgár vezeti őket - közölte Letenyén tartott keddi sajtótájékoztatóján a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) szóvivője.

Összevonná az APEH-et és a VPOP-t az új kormány Cikk

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Vám- és Pénzügyőrség (VP) összevonásához szükséges módosításokat is tartalmazó törvényjavaslatot nyújtott be kedden az Országgyűlésnek két fideszes képviselő, Matolcsy György és Fónagy János.

Jutalmat kaptak az adó- és vámhivatal dolgozói Cikk

Karácsony előtt az adóhivatal dolgozói között bruttó 3,6 milliárd forint, a vámhatóság alkalmazottai között pedig 1,5 milliárd forint jutalmat osztottak ki Oszkó Péter döntésére - írja a Magyar Nemzet a szerdai számában "Az IMF adott jutalmat az APEH-osoknak" címmel.

Újabb számlagyár, másfélmilliárdos kár Cikk

Újabb, jutalékért dolgozó számlagyárat leplezett le a Vám- és Pénzügyőrség (VP): egy bűnözői csoport éveken keresztül, mintegy 7,2 milliárd forint értékű fiktív számla kibocsátásával összesen 1,6 milliárd forinttal károsította meg a költségvetést.

Megújította együttműködését az APEH és a VPOP Cikk

Oszkó Péter pénzügyminiszter jelenlétében az APEH és a Vám- és Pénzügyőrség vezetői megújították együttműködési megállapodásukat.

Áfacsalás: milliárdos visszaélések, változatos módszerek Cikk

Évi 200-250 millió euró kára származik az Európai Uniónak az adócsalásokból, ami duplája az unió éves költségvetésének. Ebből – az Europol tájékoztatása szerint – mintegy 100 milliárd euró az, ami az áfacsalások legbonyolultabb módszere, a körhintacsalások miatt vész el. Magyarország tekintetében éves szinten 5 milliárd euróra – 1500 milliárd forintra – tehető az áfacsalók által okozott kár mértéke.

Mennyi cigivel és alkohollal mehetünk nyaralni? Cikk

A nyári külföldi utazásokra vonatkozó utasforgalmi vámszabályok szerint az Európai Unión belüli utazáskor cigarettából 800 szálat, köztes alkoholtermékből (például likőrökből) 20 litert, tömény szeszesitalokból 10 litert lehet kivinni illetve behozni - áll a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Gigantikus áfacsalások: tökélyre fejlesztett módszerek Cikk

Az elmúlt héten nyilvánosságra került, az OTP Trade-hez kapcsolódó gigantikus áfacsaláshoz hasonló ügyek hátterében a vám- és az adóigazgatási folyamatokban éveken át zavartalanul tevékenykedő hálózatok állnak. Az áfacsalás manapság legalább akkora biznisz, mint a korábbi illegális olajpancsolás.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Térburkolat, esővíz-elvezetés

Nagy Norbert

adószakértő

Lízingzárás könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close