hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Új vasúti és autóbusz-közlekedési menetrend április 3-ától

  • adozona.hu

Módosul a vasúti és az autóbuszközlekedési menetrend április 3-án, a közlekedés még jobban igazodik az utazási igényekhez – közölte a MÁV. A menetrend-változtatással a MÁV-Volán-csoport újításokat, új járatokat, jobb csatlakozási lehetőségeket vezet be.

Az újdonságok között szerepel, hogy a könnyebb megjegyezhetőség érdekében a Budapest-Győr-Szombathely közötti InterCity vonatok Savaria, a Budapest-Szerencs-Nyíregyháza-Debrecen-Szolnok-Budapest között közlekedő InterCity vonatok Tokaj és a Budapest-Nyíregyháza-Záhony közötti InterCity vonatok pedig egységesen Nyírség InterCity néven közlekednek áprilistól.

Az esztergomi vonalon munkanapokon a reggeli órákban Budapest felé, illetve a délutáni, esti időszakban Esztergom felé közlekedő gyorsított vonatok megállnak Piliscséven, egyes zónázó vonatok pedig Magdolnavölgy megállóhelyen is.

A fővárosi hétvégi gyors kapcsolat megteremtése érdekében vasárnap délután új közvetlen vonat közlekedik Kazincbarcika és Budapest között.

Bővül a Zalaegerszegre közlekedő Göcsej InterCity vonatok száma.

Növelik a feltételes megállókat a székesfehérvári, a tapolcai, a pusztaszabolcsi vonalakon, és a tram-train járatok szegedi és hódmezővásárhelyi megállóhelyeinek többségén. A feltételes megállókban a személyszállító vonatok csak akkor állnak meg, ha van felszálló utas, vagy a leszállási szándékot időben jelezték.

Változik a gödöllői és a csömöri HÉV-ek menetrendje is, a módosítás a hétköznap hajnali és reggeli időszakot érinti.

Az április 3-án életbe lépő Volánbusz-menetrend értelmében Szombathely és Kőszeg között új menetrend szerint közlekednek az autóbuszok. A változás legfontosabb eleme, hogy a két város között az autóbuszok a vonatokkal összehangolt menetrend szerint indulnak, munkanapokon a reggeli és a délutáni időszakban jellemzően már 20 percenként.

A menetrendváltozás részletei a közlekedési társaságok honlapján olvashatók.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Alapítvány – vállalkozási bevétel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Fejlesztési tartalék

Pölöskei Pálné

adószakértő

Deviza adományozása

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 február
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 1 2 3