hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Trump megtiltotta a beruházásokat egyes kínai cégekbe

  • adozona.hu

Megtiltotta az amerikai beruházásokat a kínai hadsereggel kapcsolatban álló kínai cégekbe csütörtökön Donald Trump amerikai elnök.

Az erről szóló rendelet január 11-én lép életbe, vagyis pár nappal az elnöki beiktatási ceremónia előtt.
    
A november 3-án tartott elnökválasztáson azonban még mindig nem született végeredmény. Több tagállamban változatlanul számolják a szavazatokat, és Donald Trump jogászcsapata öt tagállamban nyújtott be perkeresetet vagy a szavazatszámlálás felfüggesztésére, vagy az eredmények igazolásának leállítására.
   
 A rendelet értelmében a kifogásolt kínai cégekben részvényekkel vagy más érdekeltségekkel rendelkező amerikaiaknak 2021 novemberéig ki kell vonulniuk az adott vállalkozásokból.
    
A dokumentumban Donald Trump megerősítette korábbi álláspontját, miszerint Kína "egyre nagyobb mértékben aknázza ki az Egyesült Államok tőkeerejét a saját hadereje, hírszerzése és biztonsági rendszerei fejlesztése és modernizálása érdekében".
    
Trump ezt az amerikai nemzetbiztonságra fenyegetőnek minősítette, leszögezve, hogy ezek a kínai fejlesztések "közvetlenül fenyegetik" az Egyesült Államokat és a külföldön állomásozó amerikai katonákat.
    
A szóban forgó vállalatok a repülőgépiparban, a tengerhajózásban, az építőiparban, a távközlésben és az úgynevezett új technológiákat felhasználó területeken tevékenykednek. Egyaránt jegyzik őket a kínai és a hongkongi tőzsdéken, valamint a Wall Streeten is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Apport

Pölöskei Pálné

adószakértő

Kamatkedvezményből származó jövedelem

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Zrt. nyomdai részvényeinek eladása

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs