hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Számlatömbök nyugdíjban: legyen óvatos!

  • Sinka Júlia, adó- és számviteli tanácsadó

Nem árt az óvatosság a lejárt számlatömbből származó bizonylatokkal, ugyanis a kibocsátón kívül a számla befogatója is megütheti bokáját. Egy korábbi kérdésre adott válasz, illetve az abból keletkezett cikk nagy port vert fel olvasóink körében.

Olvasónk 2007-ben érvényes számlatömbben kiállított bizonylatokat kapott szállítójától, melyek befogadása és könyvelése jogszerűségét illetően kétségei merültek fel. A kérdésre adott választ – az ehhez kapcsolódóan érkezett hozzászólások alapján – kiegészítem, igyekezvén rendet tenni a témában fontos dátumokban is.

Az időközben hatályát vesztett, 24/1995. (XI.22.) PM rendeletet módosító, 25/2006. (X.27.) PM rendelet hozott komoly változást a számla- és nyugtatömbök sorszámozását illetően.

Ez azt jelentette (és jelenti), hogy a 2006. december 31-éig legyártott nyomtatványokat csak 2007. július 1-jéig árusíthatták a papír- és nyomtatványboltok, és csak további félév állt a vállalkozások rendelkezésére, amíg az e körbe tartozó nyugta- és számlatömbökkel teljesíthették bizonylat-kiállítási kötelezettségüket.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja: hogyan tudja ellenőrizni, érvényes vagy lejárt-e a számla!
A teljes cikkhez előfizetőink férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Csed új munkaviszony esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Iparűzésiadó-előleg módosítása önellenőrzéssel

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink