hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pótkerék helyén utaztak a védett madarak

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei 102 példány élő madarat találtak egy személyautóban, Röszkén.

A NAV munkatársai egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A jármű sofőrje úgy nyilatkozott, hogy bejelentenivaló árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján az autó és a csomagok tételes ellenőrzése mellett döntöttek. A csomagtartó vizsgálatakor, a pótkeréktároló helyén, öt ketrecben, összesen 102 élő madarat – feketearcú szövőmadár, Helena-pinty, mozambiki csicsőrke, szenegáli fényseregély, lángszínű szövőmadár, narancsarcú asztrild – találtak a pénzügyőrök.

A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársának előzetes szakvéleménye alapján a madarak védettek, szállításukhoz CITES import engedély szükséges.

A sofőr a madarakra vonatkozóan engedélyt bemutatni nem tudott, ezért a pénzügyőrök, a 2,5 millió forint eszmei értékű madárszállítmányt, valamint a férfit természetkárosítás miatt feljelentéssel átadták a rendőrség munkatársainak.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egészségügyi dolgozó bér

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Egyenlőtlen beosztás, szabadságszámítás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjjárulék II.

Széles Imre

tb-szakértő

2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X