hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

NAV: a gépjárműadó bankkártyás felületén ne kattintsunk többször a fizetés gombra!

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) gépjárműadóról szóló tájékoztató levelében szereplő, bankkártyás fizetéshez navigáló „FIZETÉS” elnevezésű link használatánál fontos, hogy a befizető újrakattintás nélkül várja meg a fizetés utáni visszajelzést, írja honlapján a NAV.

A NAV levelét akár böngészőben, akár PDF-olvasó programban nyitja meg valaki, a „FIZETÉS” linkre kattintva elindul a fizetési folyamat. Ezután várni kell. Újra próbálkozni csak hibaüzenet esetén (például: technikai hiba, „A fizetési szolgáltatás nem elérhető”) kell!

Ha a befizető eljutott a banki felületre, a bankkártya-adatok megadása után ugyancsak meg kell várni a visszajelzést! Csak a sikertelen fizetésről szóló tájékoztatás után, vagy ha megszakította a fizetési folyamatot, kell újra a linkre kattintani.

Ha a bankkártya-adatok megadása után „A fizetés eredménye nem áll rendelkezésre” üzenet érkezik, akkor feltétlenül ellenőrizni kell a banki rendszerben, hogy sikeres volt-e a tranzakció. Az elektronikus tárhelyen megtalálható a NAV nyugtája a befizetésről. Ha a bankszámláról nem vonták le a fizetendő összeget, vagy a NAV elutasító nyugtát küldött, ismét a levél „FIZETÉS” linkjére kattintva kell újra elindítani a befizetést.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Turizmusfejlesztési hozzájárulás

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szállásdíj áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfás párt – Facebook

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 február
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
hirdetÉs