hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nagyon meg lenne lőve Magyarország az EU pénze nélkül

  • BruxInfo

Egyetlen EU-tagországban sem ért el olyan magas szintet (57 százalékot) az állami beruházásokra fordított kiadásokhoz képest az uniós finanszírozás aránya, mint Magyarországon – olvasható a 2007 és 2013 közötti forrásfelhasználásról készült független jelentésben. A hétéves időszakban évente minden magyar állampolgárra átlagosan 304 euró felzárkóztatási forrás jutott – írja a BruxInfo.

Az Európai Bizottság által közzétett független jelentés megerősíti azt a feltételezést, hogy talán egyetlen uniós tagállam gazdaságának növekedéséhez sem járultak hozzá nagyobb mértékben az uniós pénzügyi transzferek, mint Magyarországon.

A 28 tagország közül hazánkban volt a legmagasabb a kohéziós finanszírozás aránya, ami a 2007 és 2013 között futó pénzügyi időszakban a beruházásokra fordított állami kiadások körülbelül 57 százalékát tette ki. A következő ország, Litvánia esetében is csak az 52 százalékot érte el ez a mutató – derül ki az unió 2007 és 2013 közötti időszak regionális politikájának végrehajtásáról szóló független jelentést. A hétéves periódus minden egyes évében fejenként átlagban 304 eurót költött felzárkóztatási források formájában az EU Magyarországra.

Az Európai regionális Fejlesztési Alapból és a Kohéziós Alapból Magyarország összesen 21 milliárd euró vissza nem térítendő támogatást kapott. Ennek a keretnek több mint a felét (nagyjából 55 százalékát) a közlekedési és a környezetvédelmi infrastruktúra fejlesztésére fordította.

További részleteket a jelentésről ITT olvashat.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mezőgazdasági őstermelőnek történő kifizetések a járulékbevallásban

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Közösségen belüli értékesítés II.

Bunna Erika

adótanácsadó

Részesedés térítésmentes átadása

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close