hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kiegészítik a LG mobiltelefonok használati útmutatóit

  • adozona.hu

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elfogadta az LG Electronics Magyar Kft. (LG) kötelezettségvállalását, mely szerint a cég a jövőben önként kiegészíti kommunikációját mobilkészülékeinek víz-, por- és ütésállóságával kapcsolatban.

A versenyhivatal eljárása annak vizsgálatára indult, hogy az LG magyar nyelvű honlapja megfelelően tájékoztatta-e a fogyasztókat egyes mobiltelefon-készülékei víz-, por- és ütésállóságáról. A honlap többek között „a katonai szabványnak megfelelő kivitel víz-, por- és gondállósággal”, illetve „katonai szintű tartósságra optimalizáltként” hirdette egyes mobilkészülék-típusait. Az állítások különböző nemzetközi szabványokkal (IP68; MIL STD-810G) kapcsolatos teszteken alapultak, a fogyasztók azonban nem kaptak pontosabb tájékoztatást arról, ez mit is jelent a készülék használatára nézve. A vásárlók csak a jótállási feltételek elolvasásakor – vagyis tipikusan a termék megvételét követően – szembesülhettek azzal, hogy az ígért tulajdonságokat a cég kizárólag tesztkörülmények között garantálja, így elveszítik a jótállást készülékükre, ha például „túl poros vagy nedves környezetnek” teszik ki, vagy úsznak vele.

A versenyhatóság elfogadta a cég önkéntes kötelezettségvállalását a felmerülő versenyproblémák korrigálására. A vállalkozás ezek alapján kiegészíti honlapjának tájékoztatóit, illetve az érintett mobiltelefonok használati útmutatóit és jótállási jegyeit a készülékekre vonatkozó víz-, por-, és leejtés-állósággal kapcsolatban. A fogyasztók a jövőben könnyen érthető és kiegyensúlyozott tájékoztatást kaphatnak a hivatkozott szabványok és tesztek lényegéről, valamint arról, hogy az LG készülékei milyen módon felelnek meg ezeknek, és mindez mit jelent a gyakorlati használatra nézve. A cég a készülékeit forgalmazó szerződéses partnereitől is elvárja a jövőben fentieknek megfelelő tájékoztatást.

Az ügy hivatali nyilvántartási száma: VJ/38/2019.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1