42 találat a(z) mobiltelefon cimkére

Hárommilliárd forint áfát tüntettek el: húsz évet is kaphatnak Cikk

Az unióból beszerzett prémium kategóriás mobilokkal üzletelt az a bűnszervezet, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói csaptak le a közelmúltban. A több mint harminc helyszínt érintő akcióban tíz főt vettek őrizetbe, akiket azóta letartóztattak, olvasható a NAV oldalán.

3 milliárd forint áfát csalt egy mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet Cikk

Nagy értékű mobiltelefonokkal üzletelő bűnszervezet tagjai ellen indult eljárás, a gyanú szerint a csoport tagjai több mint 3 milliárd forint áfát csaltak el, a hatóságok tíz ember letartóztatását kezdeményezték – tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.

BKK: márciustól azonnali jegyérvényesítés a BudapestGO-ban Cikk

Márciustól azonnal lehet jegyet érvényesíteni a BudapestGO alkalmazásban a fővárosi közösségi közlekedésben; a mobiltelefonos fizetés során is használt technológiának köszönhetően 4 lépéssel kevesebb és 10 másodperccel rövidebb lesz a jegyérvényesítés és a bérletbeolvasás – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

Készülékcsere-program: 40 ezer forint támogatást lehet kérni mobilra Cikk

Azoknak, akik korszerű mobillal lepnék meg szeretteiket, komoly segítséget nyújthat a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülékcsere-programjában igénybe vehető 40 ezer forintos támogatás, különösen, ha ezt az ebben az időszakban elérhető kedvezményes készülékek megvásárlásához veszik igénybe – közölte az NMHH kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.

2024-től egységesek lesznek a mobiltöltők Cikk

Az Európai Unióban értékesített minden mobiltelefont, táblagépet és digitális fényképezőgépet USB-C csatlakozóval kell ellátni 2024 végére – erről szavazott ma az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

Mobiltelefonokkal kereskedtek, de áfát nem fizettek Cikk

A költségvetésnek több mint négymilliárd forint kárt okozó, közösségi áfacsalásra szakosodott, mobiltelefonokkal kereskedő bűnszervezetet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy többnapos nemzetközi akció keretében – tájékoztatta a szervezet dél-dunántúli bűnügyi igazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Céges mobiltelefon korlátlan telefonbeszégetéssel Kérdés

Kötelezhető-e a munkavállaló saját mobiltelefonja leadására a munkahelyen? Cikk

Kötelezheti-e a munkáltató a munkavállalót arra, hogy munkaidő kezdetén adja le saját mobiltelefonját, amelyet munkaidő végén kaphat csak vissza? Ez a korlátozás nem biztonsági, munkavédelmi okokra vezethető vissza, hanem ezzel a munkáltató a hatékonyságot kívánja növelni. Olvasói kérdésre dr. Hajdu-Dudás Mária ügyvéd válaszolt.

Veszélyes lehet otthon őrizgetni a régi mobiltelefonokat Cikk

Sok régi mobilt őrizgetnek otthon a magyarok: 63 százalékuk tárol otthon használaton kívüli mobiltelefont, ráadásul az esetek többségében több, 10-15 évesnél is régebbi készülék hever a fiókban – derült ki a Yettel megrendelésére az Ipsos által készített országos, nemre, korra, településtípusra és régióra nézve is reprezentatív kutatásából.

Maradnak a roaming díjak: továbbra is belföldi tarifával használhatjuk mobiljainkat az EU országaiban Cikk

Az Európai Unió Tanácsa jóváhagyta, hogy a következő tíz évben is többletköltségek nélkül legyen használható a mobiltelefon az Európai Unión belül tett utazások során – tájékoztatott az uniós tanács hétfőn.

Elindult a mobiltelefoncsere-program Cikk

Ötmilliárdos keretből elindult a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) mobilkészülék-csere programja hétfőn, az összegből negyedmillió használatban lévő 3- és 2G-képes mobiltelefon cserélhető le a mobilinternetezésre alkalmas minimum 4G-képes készülékre. A 2G-s készülékek cseréjének támogatására – a kerettől függően – május 9. után lehet majd pályázni – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága.

Nem kizárólagosan üzemi célú eszköz áfája Kérdés

Lecserélné régi, 3G-s mobilját? Itt vannak a támogatási programmal kapcsolatos részletek Cikk

Megjelentek a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) és az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által októberben bejelentett, célzott, nagyszabású mobilkészülékcsere-támogatási program részletei – tájékoztatta az NMHH Kommunikációs Igazgatósága kedden az MTI-t.

Használt tárgyi eszköz értékesítése a munkavállalóknak Kérdés

Mobiltelefon-készülék áfájának levonhatósága Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őcsg iparűzési adó

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Kivás cég könyvvizsgálata

Nagy Norbert

adószakértő

Kapott előleg számviteli elszámolása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs