Június 30-áig lehet beadni a pályázatokat vállalati képzések támogatására

  • MTI/OTS/Adózóna

Egy hónapjuk maradt azoknak a hazai vállalkozásoknak, amelyek pénzügyi nyereség mellett, vagy a piaci árhoz képest jóval kedvezőbb díjért fejlesztenék munkatársaik képességét, ugyanis a vállalati képzéseket támogató GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatra június 30-áig lehet beadni a jelentkezéseket.

Vállalatmérettől függően pénzügyi nyereséggel, vagy minimális önerővel, illetve jóval a piaci ár alatt fejleszthetik munkatársaik képességeit a hazai cégek a március 5-én indult GINOP Plusz 3.2.1-21 pályázatnak köszönhetően. Az összesen 15 milliárd forint keretösszegű kiírás alapján a kis- és középvállalatok összesen 75 millió forintnyi támogatásra pályázhatnak a képzések megvalósítására, bértámogatásra, míg a nagyvállalatok esetében 150 millió forint a felső határ.

A támogatás képzési költségre, bértámogatásra, a mikro- és kisvállalkozásoknál szakmai megvalósítói költségekre (ez az opció közép- és nagyvállalatoknál nem elérhető) egyaránt igényelhető. A hazai cégek a kompetenciáik fejlesztésére, idegen nyelvi és IKT képzésekre, illetve szakmai ismeretekre irányuló képzésekre igényelhetnek az új kiírás keretében pályázati forrást, a támogatás mértéke pedig a legkisebb társaságok esetében 70%, a közepes cégeknél 60%, míg a nagyvállalatoknál 50%.

"Egy nagyvállalat, amely a teljes, 150 millió forintos támogatást igényli, a képzések 50 százalékos támogatása mellett több tízmillió forintos bértámogatást is kaphat, vagyis még kedvezőbben valósíthatja meg az alkalmazottak fejlesztését. Több mint 500 embert képezhet a támogatás maximális kihasználásával 300 millió forint helyett kevesebb, mint 100 millió forintért" – mutatott rá a pályázat által kínált lehetőségekre Kaiser Eszter, az AGORA Oktatási Intézet 20 éves képzési és pályázati tapasztalattal rendelkező ügyvezetője, senior tréner, tanácsadó.

A mostani kiírásra idén június 30-áig lehet jelentkezni, és bár a tapasztalatok azt mutatják, hogy viszonylag gyorsan elbírálják a pályázatokat, érdemes mielőbb elkezdeni a folyamatot, mert a periódus végén feltorlódhatnak az igénylések, ami miatt csúszhat a kedvező döntés" – tette hozzá Kaiser Eszter.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adománygyűjtés Facebookon

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Választott tisztségviselő menedzserszűrése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink