Ismét lesznek adómódosítások

  • adozona.hu

Az Országgyűlés 2020. évi tavaszi ülésszakán a Büntető törvénykönyv átfogó módosítása mellett számtalan gazdasági témájú törvényjavaslatot tárgyalnak majd a képviselő – derül ki a legfrissebb törvényalkotási programból.

A tavaszi törvényalkotás program szerint több – az agrártárca által benyújtandó – előterjesztés készül mezőgazdasági tárgyú változtatásokról. Így például szó lesz a mezőgazdaságot érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről, a támogatások, továbbá a mezei őrszolgálatokról, az erdővédelemről és halgazdálkodásról, az élelmiszerláncokról és egyes földügyi kérdések módosításáról.

Változna az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, a civil szervezetek működéséről és támogatásáról szóló törvény is.

Szokásosan a tavaszi ülésszak fogadná el Magyarország következő évre szóló költségvetését és az ezt megalapozó törvényt. A Miniszterelnökség javaslata szerint nagy terjedelmű változtatás lenne az adótörvényekben. Ezekről egyelőre annyit tudni, hogy a módosítások a versenyképességet javító, a kormány adópolitikai elképzeléseit és jogharmonizációs célokat szolgálnának.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Alanyi áfamentes Google-számlák bevallása

Nagy Norbert

adószakértő

Piaci értékre helyesbítés

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 február
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close