hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezt teheti, ha nem ért egyet a NAV által készített adóbevallási tervezettel, de eddig nem jelezte

  • adozona.hu

2017-ben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal mindazon magánszemélyek számára készített adóbevallási tervezetet, akik nem egyéni vállalkozók, nem őstermelők, nem áfa fizetésére kötelezett magánszemélyek és nem kértek munkáltatói adómegállapítást.

2017. május 22-én az elkészült adóbevallási tervezetek a jogszabály erejénél fogva abban az esetben is bevallássá váltak, ha azt a magánszemély nem tekintette meg és nem hagyta jóvá, és a magánszemély önállóan nem teljesítette bevallási kötelezettségét.

Azoknak a magánszemélyeknek, akik 2017. május 22. után tekintették meg adóbevallásukat akár az ügyfélkapun, akár az ügyfélszolgálaton, és annak tartalmával nem értenek egyet, már csak a bevallás önellenőrzésére van lehetőségük.

Önellenőrzésre a következőképpen van lehetőség:

Ügyfélkapuval rendelkező magánszemély esetében a https://eszja.nav.gov.hu oldalon történő belépést követően a bevallás önellenőrizhető.

Minden magánszemély adózónak lehetősége van a 16SZJA jelű nyomtatvány kitöltésével az önellenőrzést elvégezni, a főlapon az önellenőrzéssel érintett bevallás típusának jelölésével.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Táppénz

Széles Imre

tb-szakértő

Jogutódlás

Széles Imre

tb-szakértő

Gyesről visszatérő kismama

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close