hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Egy bűnszervezettel kevesebb – havi 100 millió forint fekete profit helyett 16 év börtön

  • adozona.hu

A NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói lekapcsolták a Szatmárcseke és Tiszakóród térségében tevékenykedő tizenöt fős cigarettacsempész bűnszervezetet. A bűnszervezet nyolc tagját előzetes letartóztatásba helyezte a Nyíregyházi Járásbíróság.

Főként az éj leple alatt tevékenykedő bűnszervezetet vezetőjével együtt sikerült kiiktatni a feketekereskedelemből. Éjszakánként akár 60 ezer doboz füstölnivalót is átúsztattak a Tiszán Ukrajnából. A feketepiacon terített adózatlan cigarettáért havonta 100 millió forintot meghaladó profiton osztozott a hierarchikus felépítésű bűnözői csoport, ezzel akár milliárdos bevételkiesést is okozhattak a költségvetésnek.

Az elkövetők többsége büntetett előéletű. Nem egyszer előfordult, hogy nagy teljesítményű járműveikkel ellenőrzési pontokon áthajtva veszélyeztették a hatóság tagjait is.

A rajtaütés napján 65 pénzügyi nyomozó és pénzügyőr 15 helyszínen tartott házkutatást, végleg felszámolva ezzel a teljes bűnbandát. A szállítókat, figyelőket, sőt, a vezetőjüket is sikerült beazonosítani és a „munkaterületükről” kivonni. Azokat az orgazdákat is felderítették, akik a csempészcigarettát a határ menti depókból továbbszállították, és országszerte terítették. Az akció napján 10 millió forint készpénzt is lefoglaltak.

Jelentős vagyoni hátrányt okozva bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás miatt a társaság vezető tagjaira akár 16 év szabadságvesztés is várhat. A pénzügyi nyomozók az ügyben 15 személyt hallgattak ki gyanúsítottként, akik közül 7 férfi jelenleg előzetes letartóztatásban van.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Gyod melletti munkavégzés

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Csed jogosultság gyes melletti munavégzés esetén

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Előtársaság ügyvezető

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs