hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Brutális mennyiségű hamis mosószert foglalt le a NAV

  • adozona.hu

Egy nagyobbacska vármegyeszékhely teljes lakosságának éves mosószerfogyasztását is fedezné az a mennyiség, amelyre egy budapesti telephelyen akadtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai. A valóság viszont az, hogy pár százezer háztartás, Pécs, Miskolc vagy akár Szeged népessége is képtelen lenne egy éven keresztül mosni a pancsolt szerekkel, olvasható a NAV honlapján.

Közel félmillió liter, illegálisan gyártott, különféle tisztítószert foglalt le a NAV egy állampolgár közérdekű bejelentése nyomán. A NAV Pest Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai és a NAV Bevetési Igazgatóságának járőrei a fővárosban ellenőriztek két raktárat, ahol bő 400 ezer liter, már szállításra és értékesítésre összekészített, ismert, közkedvelt márkájú folyékony mosószert, tisztítószert, öblítőt és sampont találtak. Az épületekben halmokban állt a több mint 800 zsák vákuumozott só és egyéb alapanyag. Összesen kétszáz raklapnyi mennyiséget tettek ki a csomagoláshoz szükséges kartonok, flakonok és címkék, amelyek megközelítőleg hat nyerges vontató teljes kapacitásának felelnek meg.

A NAV budapesti nyomozói egy héten át szemlézték a gigantikus mennyiségű folyadékokat, alapanyagokat és csomagolóanyagokat, amelyeket lefoglaltak és bűnjelraktárba szállítottak. Noha tisztítószerekről beszélünk, a budapesti ipartelepen higiéniai szempontból erősen kifogásolható körülmények között palackozták, tárolták és készítették össze szállításra az illatos portékát.

A termékek jogtulajdonosai úgy nyilatkoztak, hogy nem eredeti árukról van szó, egyszóval: hamisak. A nyomozás iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt indult, amelyben megvizsgálják a különböző folyadékok összetételét is. Az értékesítésre szánt termékek erősen megkérdőjelezhető tisztítási hatékonyságán túlmenően még komolyabb problémát jelentethetett volna, ha forgalomba kerülésük után esetlegesen ártottak volna felhasználóik egészségének.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabér kifizetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeret rendkívüli munka díjazása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Külföldi munkavállalás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1