hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bemutatkozik a megújult Adózóna

  • Adózóna

Megújult és Magyarországon egyedülálló szolgáltatáscsomaggal bővült az Adózóna, a HVG Kiadó több mint 4 éve működő adózási portálja.

A megújuló Adózóna.hu a HVG adózással foglalkozó internetes tudásbázisa. Hátterét a HVG Kiadó Adó különszáma és a korábbi Adózóna.hu tartalma biztosítja.  Az egyedülálló szolgáltatásokkal kiegészített weboldalon a hírek és aktualitások mellett megtalálhatók a legfrissebb jogszabályok, könnyen kereshető formában, a változások nyomon követésével, kiegészítve szakértői véleményekkel és hozzászólásokkal. Hozzáférést biztosít népszerű kalkulátor-gyűjteményünkhöz, eseménynaptárakhoz és szakmai fórumokhoz. Portálunkon az adózással kapcsolatos területeken dolgozó szakemberek gyakorlatias, megbízható és naprakész információkat találnak.

Azt, hogy mindez miként működik a gyakorlatban, az alábbiakban mutatjuk be.

Kalkulátorok: elmenthető, szerkeszthető, továbbküldhető számítások

Az Adózóna eddig is ismert volt szakmai körökben egyedülálló kalkulátor-kínálatáról, amelyek szakértőknek és laikusoknak egyaránt segítenek járulékaik, adóterheik, reálhozamuk vagy akár végtörlesztésük tájékoztató jellegű kiszámításában. Friss az oldalon a Táppénz 2011 kalkulátor, a közeljövőben pedig további kalkulátorok - Minimumadó, Szabadság, Osztalék és az Üzleti-terv készítő - segítik partnereinket a tájékozódásban. 

Egyedülálló szolgáltatásként az előfizetők elmenthetik a kalkulátorok számításai, amelyeket később bármikor előkereshetnek, szerkeszthetnek. A kalkulációk eredményeiből PDF formátumú anyag készíthető, ami egyetlen mozdulattal kinyomtatható, továbbküldhető. 

Miért lehet ez jó Önnek?

Ügyfelének, kollégájának sürgős kérdése, kérése van, amire pontos és gyors választ várnak Öntől? Az Adózóna adószakértők által készített kalkulátoraival percek alatt elvégezheti a szükséges számításokat, ezeket egy gombnyomással el is mentheti, így ezek később bármikor előkereshetők.  Az elmentett kalkulációkból PDF-változatot készíthet, ami nyomtatva szép, jól átlátható. A PDF-et egy gombnyomással elküldheti a megadott e-mail címekre, így kollégáinak, ügyfeleinek gyors és pontos válaszokat adhat.

Eseménynaptár személyre szabott, figyelmeztető üzenetekkel

Az Adózóna eddig is kínált eseménynaptárt, az oldalon havi rendszerességgel megjelentek a bevallással, befizetéssel, adatszolgáltatással kapcsolatos határidők, a szakmai képzések és konferenciák. A megújult Adózóna különlegessége, hogy minderről személyre szabott figyelmeztetések is kérhetők, amelyeket e-mailben küldünk el az előfizetőknek, saját beállításaiknak megfelelően - az esemény előtt 14, 7, illetve 1 nappal.

Miért lehet ez jó Önnek?

Iratkozzon fel a kiválasztott eseményekre, és többet biztosan nem marad le semmiről! Az Adózóna eseménynaptár a határidőkön és kötelezettségeken túl az adózással kapcsolatos konferenciákról, képzésekről, kiadványok megjelenéséről is tájékoztat, így biztos lehet benne, hogy mindenről tudni fog, amire a munkájához szüksége lehet.

Minden adózási jogszabály egy helyen elérhető

Újdonság, hogy az új Adózónán csaknem minden adó- és tb jogszabály (törvények, törvényerejű rendeletek, rendeletek, körlevelek, bírósági határozatok stb.) elérhető, a törvények pedig úgynevezett időgép funkcióval is kiegészültek, vagyis a korábban hatályos szövegek is megtekinthetők.

A nagyszámú joganyag között egy részletes kereső segít az eligazodásban, ami kibocsátó, tartalom típus, rövidítés alapján egyaránt képes leválogatni a találatokat.
 
Miért lehet ez jó Önnek?

Nem kell a jogszabályok hatályos és korábban hatályos szövegei miatt drága szolgáltatásra előfizetnie, esetleg keresgélnie az interneten, mert egy helyen megtalál minden lényeges hatályos és nem hatályos anyagot.  A törvények szövegei mellet az Adózóna szakértőinek ide kapcsolódó kommentárjait is elolvashatja, így megismerheti a problémás részek gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit.

Szakértő választ kap a kérdéseire

Az Adózóna szakértői évek óta szakszerű és érthető válaszokat adnak az olvasók legfontosabb kérdéseire. Az új Adózóna megerősödött szakértői csapattal dolgozik, közöttük pedig ügyvédek, adószakértők, nyugdíjszakértők és könyvelők egyaránt találhatók, akik egy megújult rendszerben válaszolnak az előfizetők névvel vagy anonim feltett kérdéseire. Fontos! A névtelenül feltett kérdésekre is személyes válasz érkezik.

Építünk a szakmai közösségre, ezért a rendszerbe bekerülő kérdésekre bárki reagálhat, válaszolhat, ezzel is hozzájárulva az információk és tapasztalatok megosztásához.

Miért jó ez Önnek?

Végre egy olyan közösség tagja lehet, ahol kereshet a szakértői válaszok között, és ahol az Adózóna szakértői válaszolnak a legérdekesebb, többeket is érintő kérdésekre. Ezen kívül más előfizetők is válaszolhatnak, reagálhatnak a kérdésekre, így a szakmai közösség megoszthatja egymással a fontos információkat.

Havonta megjelenő „mini adókülönszámok”

Tudjuk, hogy milyen fontosak a szakmai lapok, időszakos kiadványok, amelyeket időről időre elővehetnek, újra és újra fellapozhatnak a szakemberek. Éppen ezért az Adózóna minden hónapban elküldi ügyfeleinek a VálaszAdó digitális adószaklapot. A VálaszAdó a hónap legérdekesebb változásait, legégetőbb kérdéseit veszi végig, tartalmát pedig az Adózóna és a HVG közös szerkesztő csapata állítja össze.

A HVG Adó- és TB különszámok jól ismert tördelésében készülő lap egyetlen mozdulattal kinyomtatható, de természetesen számítógépen is olvasható. Nagy előnye, hogy a korábbi számok soha nem vesznek el, az előfizetők személyes profil-oldalukon előkereshetik a kívánt lapszámot, és máris megnézhetik vagy akár ki is nyomtathatják azt.

Miért jó ez Önnek?

Havonta kap a „postaládájába” egy digitális adószaklapot a hónap legfontosabb tudnivalóival, amit elolvashat a képernyőn, vagy éppen kinyomtathat, lefűzhet. A digitális tartalom miatt a lap friss, így mindig aktuális információkat tartalmaz.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ráépítési jog

Nagy Norbert

adószakértő

Fordított adózás – áfa

Nagy Norbert

adószakértő

Felajánlás

Nagy Norbert

adószakértő

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X