hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az adócsalásért elítélt Berlusconi nem utazhat

  • MTI

Az olasz bíróság kedden elutasította az adócsalásért elítélt Silvio Berlusconinak, a jobbközép Hajrá Olaszország (FI) elnökének kérelmét, hogy visszakaphassa útlevelét és elutazhasson az Európai Néppárt (EPP) kongresszusára.

Silvio Berlusconi az írországi Dublinban március 6-7-én esedékes EPP-kongresszuson akart részt venni. A volt olasz kormányfő útlevelét tavaly augusztusban vonták be, miután a bíróság jogerősen elítélte adócsalásért. November 27-én olasz parlamenti mandátumától is megfosztották Berlusconit. 

A milánói bíróság már decemberben is nemet mondott arra, hogy Silvio Berlusconi külföldre utazhasson. Akkor a politikus a néppárt brüsszeli találkozóján akart részt venni. 

Daniela Santanche, a FI politikusa elfogadhatatlannak nevezte, hogy a bíróság "megakadályozza az olasz jobbközép vezetőjének politikai tevékenységét éppen az európai parlamenti választások előtt". 

Silvio Berlusconi korábbi bejelentései szerint személyesen kívánja vezetni a FI jelöltlistáját a májusi európai parlamenti választásokon, noha elítéltként ezt az olasz törvények értelmében nem teheti meg. Cáfolta azokat a feltételezéseket, miszerint egy külföldi állam jelöltjeként indulna.

A milánói bíróságon április 10-re tűzték ki azt a tárgyalást, amelyen arról döntenek, milyen esetleges közhasznú munkavégzéssel tölti le büntetését Silvio Berlusconi. A 77 éves politikust 4 évre ítélték, de a kora miatti büntetéscsökkentéssel végül összesen tíz hónapig kellene közhasznú munkát végeznie.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Pénzforgalmi elszámolás uniós számla

Nagy Norbert

adószakértő

Le nem vonható áfa könyvelése

Nagy Norbert

adószakértő

Termékimportáfa

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink