hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az IMF feltételei: nyugdícsökkentés, szja-emelés, ingatlanadó, kevesebb kedvezmény

  • MTI
4

Megismerték a kormánypárti képviselők az IMF követeléseit; a honatyák szerda este Sárváron kaptak tájékoztatást a feltételekről - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet.

A lap szerint az IMF követelései a következők: nyugdíjcsökkentés, nyugdíjkorhatár-emelés, családipótlék-csökkentése, személyijövedelemadó-emelés, privatizáció, utazási kedvezmények csökkentése, bürokrácialeépítés, általános, értékalapú ingatlanadó, önkormányzatok kiadásainak csökkentése, bankadó eltörlése, pénzjuttatás a bankszférának.

Ezen túl a megállapodás akadálya lehet a jegybanki tranzakciós adó, amely az Európai Központi Bank szerint veszélyezteti a magyar jegybank függetlenségét - tették hozzá.

A Magyar Nemzet azt írta: a kemény feltételek ellenére Orbán Viktor miniszterelnök bízik abban, hogy ősszel megegyezéssel zárulnak az IMF/EU-hiteltárgyalások.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (4)
Adóbubus

Ahogy az már szokásos!

A Hvg.online úgy hazudik, mint a vízfolyás vagy mint a "Ma reggelben" Szanyi Tibor az MSZP ügyeletes hazudozója!

Az IMF és az EU-bizottság nem tett közzé a nyilvánosság számára semmilyen feltételeket. un. halál-listát, ezért mindenki legyen türelemmel!
Ami biztos:
Az országgyűlés őszi ülésszakának mai nyitóbeszédében Orbán Viktor miniszterelnők kijelentette, hogy ellentétben a terjengő hírekkel nem enged olyan követeléseknek, amelyek például a nyugdíjak csökkentését eredményezhetné.

Tehát a Magyar Nemzet nevű szatírikus szarkeverő napilap a Hvg-Online nevű hasonló orgánum együtt elmehetnek a 3,14...csába.

Barkanyi Andrew

Az értékalapú ingatlanadó bevezetését pedig nem kerülheti el sok érintett politikus sem..(magasan kell meghúzni 100 millió felett, nem pedig 20 milliónál de miből fizetik ki amikor jövőre a parlament létszáma a felére csökken..?Rettegjetek fiatalon ingatlan-milliókhoz jutott, a nokiás doboztól eltekintve semmihez nem értő politikusok ..a devizahitel válságot megúsztátok,.. de most a nyakatokon a kés..:) vagy csökken az ingatlanvagyon?

Kútvölgyi Éva

Csatlakozom az előttem szólóhoz, miszerint nem az IMF kéri (sőt a Kossuth Rádió szerint követeli) ezeket a tevékenységeket, hanem a magyar kormány ajánlja fel! Tehát nem többkulcsos jövedelemadót visszaállítani akar, hanem magasabb adókulcsot. Nem csökkenteni a magas jövedelműek családi adókedvezményét, hanem az alacsony keresetűek családi pótlékát megnyírbálni, nem a felesleges adminisztrációt (járási fidesz-hivatalok) csökkenteni, nem a korrupciós közbeszerzéseket (Közgép/Simicska) leállítani, hanem inkább nyugdíjakat csökkenteni, etc. Na és persze továbbra is hülyének és ostobának nézni emberek millióit. De mit is várhatunk egy olyan cinikus embertől, aki a baltás gyilkost kiadja némi aprópénz reményében!?

József Gazsi

Az IMF nem kér semmit. Ezt egy neves közgazdász Mihály Péter mondta az ATV Egyenes beszéd adásában egy alkalommal. A KORMÁNY ajánl fel dolgokat a hitelért cserébe. Tehát a kormány előrevetíti, hogy ő mit akar csinálni, vajon miért nem a saját jövedelmüket ajánlják fel, illetve annak egy részét. Közzétenni olyasmit, ami nem igaz az megy ennek a kormánynak, mi lenne, ha csak egyszer igazat mondanának ?!

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Közhasznúsági jelentés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close