hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adózóna.hu – a könyvelők és adószakértők szakportálja

  • Adózóna

A HVG Kiadó Adózóna.hu adózási szakportálja a könyvelők és a számviteli szakemberek népszerű online szolgáltatása.

A HVG Kiadó Adózóna.hu adózási szakportálja a könyvelők és a számviteli szakemberek népszerű online szolgáltatása. A könyvelők itt hiteles forrásból és azonnal értesülhetnek a munkájukat érintő változásokról, ezen kívül egy könyvelői szakmai közösség tagjai is lehetnek, ahol megvitathatják problémáikat. Az Adózónán ezen kívül a könyvelők feltehetik kéréseiket is, amelyekre az Adózóna 16 szakértője válaszol.

Próbálja ki 14 napig ingyenesen az Adózóna.hu összes szolgáltatását, olvassa cikkeinket és jogszabály-magyarázatainkat, használja jogi adatbázisunkat, keressen választ több ezres kérdés/válasz adatbázisunkban, vagy éppen tegye fel saját kérdéseit szakértőinknek! 

Miért töröl évente 1000-1500 mérlegképes könyvelőt az NGM?

A korábbi években - az Adózóna információi szerint - jellemzően 6-8000 ezer levelet küldött ki az NGM (korábban Pénzügyminisztérium) a mérlegképes könyvelőknek, melyben arra kérte őket, hogy igazolják, részt vettek-e a megelőző évben a jogszabályban előírt kötelező továbbképzésen. Lapunk információi szerint általában 1000-1500 embert kellett végül törölni a regisztrált mérlegképes könyvelők listájáról. Itt olvashatja a teljes cikket a mérlegképes könyvelők törléséről.

Pénzügyi-számviteli ügyintéző: ötszörös óraszám, emelkedő tandíj
Keresztülhúzhatja a munka vagy gyes mellett továbbtanulást tervező, érettségizett nők terveit az Országos Képzési Jegyzék (OKJ) átszabása. Egyre többen szeretnének mérlegképes könyvelői bizonyítványt, ehhez azonban először egy pénzügyi-számviteli ügyintézői tanfolyamot kell elvégezni - írja az eduline.hu. Az alapozó képzés a legtöbb felnőttképző intézményben eddig 200 tanóra volt, vagyis a mindennapi munka mellett – heti nyolc tanórás elfoglaltsággal – körülbelül egy év alatt lehetett bizonyítványt szerezni. A lap cikke ugyanakkor a közelgő változásra figyelmeztet. A teljes cikket itt olvashatja.

Az adótanácsadók és könyvelők harmada veszteséges
A könyvelők összesített forgalma és nyeresége is emelkedett az elmúlt években a korábbi stagnálás után: 2010-ben közel 411 milliárd forint árbevételt értek el, míg egy évvel korábban mintegy 383 milliárdot. Ezzel párhuzamosan a mérleg szerinti eredmény is emelkedett, a tavaly leadott beszámolók szerint 2,9 milliárdra az egy évvel korábbi 1,8 milliárd forintról. A teljes cikket itt olvashatja el.

Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete
A Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete 1995-ben alakult. Megalakulásától arra törekszik, hogy az egyesület tagjait a lehető legjobban fel tudja készíteni szakmai (nemcsak számviteli) feladataik ellátására, a gyorsan változó jogi környezethez való alkalmazkodásra. Itt tudhat meg még többet a magyar Számviteli Szakemberek Egyesületéről.

Magyar Könyvelők Országos Egyesülete
A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének alapvető célja a tagok szakmai képviseletének ellátása, támogatása, szakmai tájékoztatása, tanácsadás nyújtása, továbbá a könyvelői feladatokat tárgyaló, bemutató képzés, előadás szervezése, kiadványok megjelentetése és terjesztése. Itt tudhat meg még többet a Magyar Könyvelők Országos Egyesületéről.

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Szemüveg

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs