hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

  • Adózóna

A Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete 1995-ben alakult. Megalakulásától arra törekszik, hogy az Egyesület  tagjait a lehető legjobban fel tudja készíteni szakmai (nemcsak  számviteli) feladataik ellatására, a gyorsan változó jogi környezethez való alkalmazkodásra.

Az Egyesületnek országosan 19 helyi szervezete van (18 megyei és a fővárosi), megkönnyítve tagjainak az Egyesület rendezvényein való részvételt. A taglétszám meghaladja 2500 főt. A tagok mintegy kétharmada könyvelő, a többiek könyvvizsgálók, adótanácsadók, egyéb számviteli szakemberek. Az Egyesületnek rendes és pártoló tagjai lehetnek.

Az alapszabályban megfogalmazott kötelezettségének megfelelően, a tagdíj ellenében - megalakulásától kezdődően - központi, illetve külső előadóval, évenként legalább öt alkalommal továbbképző, felkészítő előadásokat, konzultációkat tartanak mind a 19 helyi szervezetnél. Ezen túlmenően -2003-tól részt vesznek a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésében (évenként általában 100 csoporttal, 3000 résztvevővel), -2005-től a Magyar Könyvvizsgálói Kamarával kötött együttműködési megállapodás alapján a helyi szervezetek a szakmai rendezvényeiken résztvevő könyvvizsgálók részére - a Kamara helyi szervezete elnökének hozzájárulásával - kreditpontot tudnak adni, -2010-től az adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére is szerveznek kreditpontos továbbképzéseket. Fontosnak tartják az együttműködést a szakmai szervezetekkel, az Egyesület önálló arculatának a megtartása mellett. Az Egyesület és a Kamara közötti együttműködési megállapodás jótékony hatása egyre több helyi szervezetnél érződik (közösen szervezett és így lényegesen több előadás, konzultáció szervezésében).

2013-tól az Egyesületet a Pénzügyminisztérium szakmai szervezetté minősítette. A minősítés 2020-tól lehetőséget ad arra, hogy nem csak a  mérlegképes könyvelő, hanem adótanácsadó, adószakértő és okleveles adószakértő  tagjainak részére is az éves tagságért 2 nem számviteli kreditet biztosítson az Egyesület.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Bérlő személyes adatainak nyilvántartása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Utalványok értékesítése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs