hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

  • Adózóna

A Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete 1995-ben alakult. Megalakulásától arra törekszik, hogy az egyesület  tagjait a lehető legjobban fel tudja készíteni szakmai (nemcsak  számviteli) feladataik ellatására, a gyorsan változó jogi környezethez való alkalmazkodásra.

Országosan 20 helyi szervezetük  van (19 megyei és a fővárosi), megkönnyítve tagjainknak az egyesület  rendezvényein való részvételt. A taglétszám meghaladja  2500 főt. A tagok mintegy kétharmada könyvelő,  a többiek könyvvizsgálók, adótanácsadók, egyéb számviteli szakemberek.

Az egyesületnek rendes és pártoló tagjai lehetnek. A rendes tagok természetes  személyek,  2012. évi tagdíjuk 16.000 Ft/év. A pártoló tagok gazdálkodó  szervezetek, 2012. évi tagdíjuk  35 OOO Ft/év. A taglétszám 85 százaléka természetes személy.

Az alapszabályban megfogalmazott kötelezettségének megfelelően, a tagdíJ ellenében  - megalakulástól kezdődően - központi, illetve külső előadóval,  évenként legalább három alkalommal továbbképző, felkészítő  előadásokat, konzultációkat  tartunk mind a 20 helyt szervezetnél.

Ezen túlmenően 2003-tól részt vesznek a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésében (évenként általában 100 csoporttal, 3000 résztvevővel)

A Magyar Adótanácsadók és Könyvelők  Szövetségének az egyesület  az egyik alapító tagja. A tagdíj fejében biztosítják:

• Megyei szinten és a fővárosban legalább három alkalommal, 4-5 órás továbbképző, felkészítő előadást. Konzultációt tartanak az éppen aktuális témákhoz kapcsolódóan.

• Tagjaink kérdéseire  írasban válaszolnak  (hírlevélben a mindenikt érintő kérdéseket-válaszokat közzétesszik). a szakmai anyagokból (elsősorban  a változásokhoz  kapcsolódóan) összeállítast juttatnak el az egyesület tagjaihoz.

• A rendezvényeken, továbbképzéseken aktívan résztvevő könyvvizsgálók, adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére kreditpontot adnak.

• Jó az együttműködés - helyi szervezetr szinten - más szakmai szervezetekkel,amelynek az eredményeként tagjaik tovabbi előadások résztvevői lehetnek.

• Az egyesületi tagok kedvezményes könyvelői felelősségbiztosítást köthetnek

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Iratmegsemmisítés módja

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Családi gazdaság – saját termék gyártatása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Telek értékcsökkenése beépítés esetén

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel
2019 október
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X