hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete

  • Adózóna

A Magyar Számviteli Szakemberek Egyesülete 1995-ben alakult. Megalakulásától arra törekszik, hogy az egyesület  tagjait a lehető legjobban fel tudja készíteni szakmai (nemcsak  számviteli) feladataik ellatására, a gyorsan változó jogi környezethez való alkalmazkodásra.

Országosan 20 helyi szervezetük  van (19 megyei és a fővárosi), megkönnyítve tagjainknak az egyesület  rendezvényein való részvételt. A taglétszám meghaladja  2500 főt. A tagok mintegy kétharmada könyvelő,  a többiek könyvvizsgálók, adótanácsadók, egyéb számviteli szakemberek.

Az egyesületnek rendes és pártoló tagjai lehetnek. A rendes tagok természetes  személyek,  2012. évi tagdíjuk 16.000 Ft/év. A pártoló tagok gazdálkodó  szervezetek, 2012. évi tagdíjuk  35 OOO Ft/év. A taglétszám 85 százaléka természetes személy.

Az alapszabályban megfogalmazott kötelezettségének megfelelően, a tagdíJ ellenében  - megalakulástól kezdődően - központi, illetve külső előadóval,  évenként legalább három alkalommal továbbképző, felkészítő  előadásokat, konzultációkat  tartunk mind a 20 helyt szervezetnél.

Ezen túlmenően 2003-tól részt vesznek a mérlegképes könyvelők kötelező továbbképzésében (évenként általában 100 csoporttal, 3000 résztvevővel)

A Magyar Adótanácsadók és Könyvelők  Szövetségének az egyesület  az egyik alapító tagja. A tagdíj fejében biztosítják:

• Megyei szinten és a fővárosban legalább három alkalommal, 4-5 órás továbbképző, felkészítő előadást. Konzultációt tartanak az éppen aktuális témákhoz kapcsolódóan.

• Tagjaink kérdéseire  írasban válaszolnak  (hírlevélben a mindenikt érintő kérdéseket-válaszokat közzétesszik). a szakmai anyagokból (elsősorban  a változásokhoz  kapcsolódóan) összeállítast juttatnak el az egyesület tagjaihoz.

• A rendezvényeken, továbbképzéseken aktívan résztvevő könyvvizsgálók, adótanácsadók, adószakértők, okleveles adószakértők részére kreditpontot adnak.

• Jó az együttműködés - helyi szervezetr szinten - más szakmai szervezetekkel,amelynek az eredményeként tagjaik tovabbi előadások résztvevői lehetnek.

• Az egyesületi tagok kedvezményes könyvelői felelősségbiztosítást köthetnek

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új munkaviszony – belépő iratai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeretes bér munkaszüneti napon

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjas munkavállaló tovább foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close