hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adna pénzt a metró felújítására az EU, de…

  • BruxInfo

Az Európai Bizottság kész beszállni a budapesti 3-as metróvonal felújításának finanszírozásába, ennek azonban előfeltétele a közlekedési operatív program módosítása, amit a kormánynak kell hivatalosan kezdeményeznie – közölték a BruxInfóval nevük mellőzését kérő források.

Egyes sajtójelentésekkel ellentétben az Európai Bizottság kész pénzt adni a budapesti 3-as metróvonal felújítására, illetve a munkálatok egy részének finanszírozására, ehhez azonban először módosítani kell a közlekedési operatív programot.

A regionális politikai főigazgatóság a portál értesülése szerint június 29-én levelet küldött a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnak, amelyben kifejtette, milyen feltételek mellett lenne hajlandó megfontolni a 3-as metró felújítási munkálatainak egy részének uniós forrásokból történő finanszírozását.

A BruxInfo úgy tudja, hogy a főigazgatóság a közlekedési operatív program szükséges módosításán kívül két aggályt is jelzett. Egyfelől garanciákat kérnek a kormánytól arra, hogy a 3-ik metróvonal támogatása nem érinti majd más, már jóváhagyott közlekedési projektek finanszírozását. A kormánynak másfelől arra kell magyarázatot adnia, hogy milyen kiválasztási módszert alkalmazott a közlekedési projektek fontossági sorrendjének meghatározásakor.

A Bizottságnál most arra várnak, hogy a kormány tisztázza ezeket a kérdéseket, mielőtt rátérnének a metrófelújítás uniós forrásokból történő támogatásának a kérdésére.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Nyugdíjjárulék-fizetési felső határ

Széles Imre

tb-szakértő

Konszignációs raktár

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs