17 találat a(z) NFM cimkére

Kartellgyanús díjemelés? Cikk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint az autóbuszos személyszállítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjainak egyidejű, nagyarányú emelése miatt akár a kartellgyanú vagy az erőfölénnyel való visszaélés vizsgálata is indokolt lehet. A tárca ezért mielőbbi egyeztetésre és vizsgálatra kérte fel az ügyben hatáskörrel rendelkező Magyar Nemzeti Bank és a Gazdasági Versenyhivatal vezetőit – közölte az NFM csütörtökön az MTI-vel.

Figyelem! A téli fagykár április 15-éig még bejelenthető Cikk

Az NFM felhívja a károsult termelők figyelmét arra, hogy az agrárkárenyhítési rendszerben a téli fagykárt legkésőbb április 15-éig jelenthetik be a Magyar Államkincstár erre a célra szolgáló elektronikus felületén.

Négyszeresére nő a háztartási nagygépek cseréjéhez pályázható összeg Cikk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) 2,6 milliárd forintra emeli a háztartási nagygépek energia-megtakarítást eredményező cseréjére májusban meghirdetett program eredetileg 600 millió forintos keretösszegét, így minden sikeres pályázó megkapja a 25-45 ezer forint közötti támogatást az energiahatékony hűtő- vagy fagyasztókészülékek, mosó- és szárítógépek beszerzéséhez.

Itt a beadási határidő: két nap alatt közel kétezren pályáztak gázkonvektorcserére Cikk

A földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez második napja lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni az Otthon Melege Program keretében. A közép-magyarországi és a nyugat-dunántúli régiókból eddig közel kétezer kérelem érkezett be.

Pályázzon, van még pénz a fűtéskorszerűsítési alapban! Cikk

Csaknem 1,3 milliárd forint vissza nem térítendő fűtéskorszerűsítési támogatásra pályázhatnak még a családi házban, valamint egyedi fűtésű társasházi lakásban tulajdonjoggal rendelkező természetes személyek az Otthon Melege Program keretében – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

Béremelések az NFM-hez tartozó állami vállalatoknál Cikk

Több lépcsőben 30 százalékkal emelkedik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó mintegy 230 állami vállalatnál 143 ezer munkavállaló bére, amire az emelés első évében, 2017-ben 44 milliárd forintot fordít az állam – jelentette be az NFM parlamenti államtitkára mai sajtótájékoztatóján. A béremelések január elsejétől, visszamenőleg hatályosak.

Kis- és középvállalkozások, figyelem! 50 milliárdos pályázat indul Cikk

Három infokommunikációs pályázatot ír ki hamarosan a kormány, összesen 54 milliárd forintos kerettel annak érdekében, hogy a magyar kis- és középvállalkozások fel tudjanak készülni a digitális gazdaságra, a versenyre, tovább tudjanak lépni fejlesztéseikben – hangsúlyozta Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Két nappal tovább használhatók a vasúti és buszos bérletek Cikk

Két nappal meghosszabbítja az októberi vasúti és autóbuszos dolgozói és tanulói havibérletek érvényességi idejét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

ÁSZ: kockázatok az állami vagyonnyilvántartásban és -gazdálkodásban Cikk

Az Állami Számvevőszék által korábban azonosított hiányosságok egy része továbbra is fennáll – ez is olvasható az állami vagyon feletti tulajdonosi joggyakorlással kapcsolatos tevékenységek utóellenőrzése kapcsán a szervezet honlapján. A vizsgálatot három minisztériumnál, a földalapnál, a vagyonkezelőnél és az egészségügyi ellátónál 2012. december 13. és 2016. február 18. közötti időszakra, a még nem ellenőrzött feladatok tekintetében végezte az ÁSZ.

Mégsem késett le a kedvezményes hűtőgépcseréről, 1,5 milliárd forintra emelték a keretet Cikk

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az otthon melege program hűtő- és fagyasztógép-csere legutóbbi lezárt pályázatának 500 millió forint eredeti keretét 1 milliárd forinttal, 1,5 milliárd forintra emelte – jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Startol az otthon melege, ötmilliárdra lehet pályázni Cikk

Augusztus 15-étől lehet pályázni a családi házak energiahatékonysági korszerűsítésére – jelentette be Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

Új ellenőrzés az utakon, akár 800 ezer forint is lehet a bírság Cikk

Ellenőrzési csoportot hoz létre a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM), amely célzottan ellenőrzi az engedély és fuvarokmány meglétéhez kötött belföldi vagy nemzetközi közúti közlekedési szolgáltatásokat, közúti árufuvarozási és személyszállítási tevékenységeket végzőket, a megtett úttal arányos útdíjra vonatkozó szabályok betartását – közölte a szaktárca.

Adna pénzt a metró felújítására az EU, de… Cikk

Az Európai Bizottság kész beszállni a budapesti 3-as metróvonal felújításának finanszírozásába, ennek azonban előfeltétele a közlekedési operatív program módosítása, amit a kormánynak kell hivatalosan kezdeményeznie – közölték a BruxInfóval nevük mellőzését kérő források.

Újabb büntetés jön a feketepiaci taxisokra Cikk

Márciustól újabb szankciók lépnek életbe az engedély nélküli, feketepiaci taxizás visszaszorítása érdekében – hívta fel a figyelmet a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerdai MTI-hez eljuttatott közleményében.

Fizetni kell az M0-s egyes szakaszain, jönnek a megyei matricák Cikk

Megszűnik januártól az M0-s általános díjmentessége - erősítette meg szerdán a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) kommunikációs főosztálya a nol.hu értesülését az MTI-nek. A tárca tudatta: újfajta, megyei matricákat vezetnek be, amelyek egy évre ötezer forintba kerülnek majd.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Tűzifa adómentessége

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Tárgyi adómentes szolgáltatás

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs