hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A GVH tanácsai fogyasztóknak

  • adozona.hu

Mivel sok esetben nem lehet eldönteni egyértelműen, hogy a vállalkozások felelőssége-e egy-egy fogyasztói sérelem, vagy esetleg a fogyasztóktól lenne elvárható nagyobb körültekintés, a Gazdasági Versenyhivatal honlapján rámutat néhány gyakori "figyelmetlenségre", amelyek a fogyasztói tudatosság fejlesztésével könnyen elkerülhetőek.

Mire érdemes odafigyelni, ha

  • új mobilkészüléket vesz: ismerkedjen meg az egyes menüpontokkal, gyorsbillentyűkkel, funkciókkal (pl. wap, GPS, online játékok, keresők, chatfórumok) és győződjön meg, hogy nem vált szándékolatlanul online módba, amiért  ha nincs valamilyen mobilinternet előfizetése külön díjat kell fizetnie!

  • egy ingyenes online szolgáltatást vesz igénybe: csak akkor adja meg személyes adatait, telefonszámát, nevét, ha meggyőződött arról, hogy nem egy hosszú távú elkötelezettséget jelentő, költséges előfizetésről van szó!

  • regisztrál egy honlapon, hogy letöltsön egy ingyenes csengőhangot, logot, háttérképet: mielőtt elfogadja az ajánlatot, olvassa el az ajánlat tartalmát, és ha nem ért valamit, akár mert bonyolult, akár mert idegen nyelven fogalmazták, kérdezzen vagy olvasson utána a nem várt előfizetések elkerülése érdekében!

  • felhív egy telefonos játékot, hogy nyerjen egy egyszerűnek tűnő feladvány megoldásával: gondolja át, mit hallott, olvasott a médiában a játékba való bekerülés esélyeiről, módszereiről, és hogy valószínűnek tartja azt, hogy éppen senki nem akar a játékba kerülni önön kívül!

  • kéretlen számlalevelet kap: a számlák kiegyenlítése előtt ellenőrizze, hogy a szolgáltatás ténylegesen megtörtént-e, illetve például előfizetés esetében van-e arra szándéka, hogy a szolgáltatás megvalósuljon. Csak azokat a számlákat egyenlítse ki, amelyek mögött megrendelt vagy megrendelni kívánt szolgáltatások állnak!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Családi gazdálkodó szocho elszámolása

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan ajándékozása utáni szja

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close