hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent! Speciális esetek a számvitelben

  • adozona.hu

A könyvelői munkában vannak napi szinten előforduló, rutin feladatok, amelyek elvégzése még a pályakezdőknek sem okoz problémát. Ugyanakkor a munka részét képezik olyan gazdasági események is, amelyek vagy azért különlegesek, mert egy-egy ágazat sajátos tevékenységéhez kapcsolódóan merülnek fel – és így a könyvelők többsége csak elvétve találkozik ezekkel –, vagy mert évente ritkán fordulnak elő, például az éves zárás kapcsán, vagy adóellenőrzéssel összefüggésben, esetleg a társaság valamely életszakaszának speciális lépéseként kerülnek elő, így ezek semmiképpen nem válhattak rutinná a mindennapokban. Kiadványunkban ezekből gyűjtünk össze egy csokorra valót, esettanulmányokon bemutatva az adott problémát és annak számviteli megoldását.

A kiadvány számos példán keresztül mutatja be egy-egy ügy, esemény könyvelését, a leggyakoribb tévesztéseket és a korrekció módjait. Külön fejezetben foglalkozunk az értékpapírügyletek könyvelésével, tekintettel azok speciális voltára, de bemutatjuk a tőkevesztés esetén szükséges teendőket. Részletezzük a devizás könyvelés szabályait, az árfolyamszámítás előírásait, bemutatjuk a jogutóddal és jogutód nélküli megszűnést érintő számviteli tudnivalókat. Az átalakulás részletezésénél bemutatjuk a beszámolókészítést érintő tudnivalókat, a vagyonmérleg elkészítésének részleteit. A pénzügyi lízing számviteli előírásai mellett a valós értékelés problémakörét is bejárjuk. Bízunk benne, hogy esettanulmányainkkal, példáinkkal gyakorlati tudnivalókkal hasznos kiadványt tudunk az olvasók kezébe adni! A mérleg- és beszámolókészítés így sem lesz könnyű feladat, de remélhetőleg a legtöbb felmerülő kérdésre választ kapnak azok, akik kezükbe veszik és forgatják a speciális számviteli eseteket tárgyaló összeállításunkat.

Ízelítő a kiadványban tárgyalt témakörökből:

• a saját tőke rendezésének lehetőségei és azok könyvelése;
• jogutóddal és jogutód nélküli megszűnések, átalakulások;
• cash flow-kimutatás;
• pénzügyi lízing;
• ellenőrzés, önellenőrzés számvitele;
• számviteli hibák korrigálása;
• devizás áttérések.
Forrás: saját
A "Speciális esetek a számvitelben" című kiadvány ára bruttó 3990 forint.
 
Rendelje meg webáruházunkban most 10% kiadói kedvezménnyel!
 

MEGRENDELEM

Az Adózóna aktív előfizetői 20% kedvezménnyel juthatnak hozzá a kiadványhoz − erről e-mail-ben is tájékoztatni fogjuk őket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kifizető vagy nem kifizető?

Szipszer Tamás

adószakértő

NAV jogkövetési vizsgálat, adókülönbözet

Kocsis Zoltán

közgazdász

Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 november
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetÉs