hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Így néz ki a tárgyalás felfüggesztése egy adóperben

  • dr. Marosi Andrea
1

Kapcsolódó jogszabályok


Egy 15 éve működő, elektronikával foglalkozó társaság átfogó ellenőrzését rendelte el az adóhatóság. Az adóhatóság az átfogó ellenőrzés során két társaság befogadott számláin kívül a cégnél mindent rendben talált. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

A két társaság kritikus számláira vonatkozóan, mint kiderült, már megelőzően vizsgálatot folytatott az adóhatóság, melynek megállapításai révén kiderült, hogy a társaság tagjainak személyében változás állt be és az utolsó évben már egyik társaság sem rendelkezett bejelentett alkalmazottal. A megjelölt alvállalkozóknak pedig az általuk kibocsátott számlában megnevezett gazdasági eseményeket úgyszintén alkalmazott hiányában nem tudták elvégezni.

Az adóhatóság így a számlákat befogadó elektronikai tevékenységet végző társaságnál is megállapította ezen számlák vonatkozásában az adóhiányt. Ugyanakkor ténylegesen az Art. 97. § (4) bekezdése értelmében  „Az ellenőrzés során a tényállást az adóhatóság köteles tisztázni és bizonyítani, kivéve, ha törvény a bizonyítást az adózó kötelezettségévé teszi.”

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
Rien

Gyakorlati ember azt mondaná,hogy a két ügynek köze sincs egymáshoz. Valami nagyon doktor mondta évekkel ezelőtt, hogy az a szép a jogban, hogy annyi értelmezése lehet a dolgoknak. Sok cég és ember halt és hal bele - remélem többnyire átvitt értelemben - ebbe a szépségbe.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Új munkaviszony – belépő iratai

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeretes bér munkaszüneti napon

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Nyugdíjas munkavállaló tovább foglalkoztatás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 június
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close