hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Így néz ki a tárgyalás felfüggesztése egy adóperben

  • dr. Marosi Andrea
1

Kapcsolódó jogszabályok


Egy 15 éve működő, elektronikával foglalkozó társaság átfogó ellenőrzését rendelte el az adóhatóság. Az adóhatóság az átfogó ellenőrzés során két társaság befogadott számláin kívül a cégnél mindent rendben talált. Ezzel azonban nem ért véget a történet.

A két társaság kritikus számláira vonatkozóan, mint kiderült, már megelőzően vizsgálatot folytatott az adóhatóság, melynek megállapításai révén kiderült, hogy a társaság tagjainak személyében változás állt be és az utolsó évben már egyik társaság sem rendelkezett bejelentett alkalmazottal. A megjelölt alvállalkozóknak pedig az általuk kibocsátott számlában megnevezett gazdasági eseményeket úgyszintén alkalmazott hiányában nem tudták elvégezni.

Az adóhatóság így a számlákat befogadó elektronikai tevékenységet végző társaságnál is megállapította ezen számlák vonatkozásában az adóhiányt. Ugyanakkor ténylegesen az Art. 97. § (4) bekezdése értelmében  „Az ellenőrzés során a tényállást az adóhatóság köteles tisztázni és bizonyítani, kivéve, ha törvény a bizonyítást az adózó kötelezettségévé teszi.”

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (1)
Rien

Gyakorlati ember azt mondaná,hogy a két ügynek köze sincs egymáshoz. Valami nagyon doktor mondta évekkel ezelőtt, hogy az a szép a jogban, hogy annyi értelmezése lehet a dolgoknak. Sok cég és ember halt és hal bele - remélem többnyire átvitt értelemben - ebbe a szépségbe.

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close