hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hol és merre járnak a héten a NAV-ellenőrök?

 • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapjának előrejelzése szerint az alábbi helyeken várhatóak helyszíni ellenőrzések a 8. héten.

Észak-Budapest

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 11. és 17. között ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedőket, illetve a jelmezkölcsönzőket, webshopokat. A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai február 20. és 26. között hétfőn Pécsett, a jelmezkölcsönzőket és a használtruha-kereskedőket, szerdán szintén Pécsett a szálláshely-szolgáltatókat, csütörtökön pedig Mohácson, a gyógyszertárakat ellenőrzik. A Mohácsi Busójáráson, a kitelepülők a rendezvény minden napján számíthatnak a revizorok megjelenésére. Az ellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

Hajdú-Bihar megye

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 25. és 26. között az V. Debreceni Tetováló Expón és annak környékén a kiskereskedőket, a szolgáltatókat és a vendéglátókat ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű használatát és adatkapcsolatát is.

A NAV kollégái a megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Heves megye

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. februárban a jelmezkölcsönzőket és szoláriumokat ellenőrzik a megye területén. A revizorok a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét vizsgálják.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága az 8. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2023. február 20. (hétfő): Kunszentmárton és környéke,
 • 2023. február 21. (kedd): Jászapáti és környéke,
 • 2023. február 22. (szerda): Karcag és környéke,
 • 2023. február 23. (csütörtök): Túrkeve és környéke,
 • 2023. február 24. (péntek): Szolnok és környéke.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást.

Komárom-Esztergom megye

A NAV Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között – célzott kiválasztás alapján – azon adózókat ellenőrzik, akik több üzembe helyezett pénztárgéppel rendelkeznek, mint az általuk bejelentett foglalkoztatottak száma. Az adóellenőrök vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2023. február 20. és 24. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

 • 2023. február 20. (hétfő): Balassagyarmati járás,
 • 2023. február 21. (kedd): Pásztói járás,
 • 2023. február 22. (szerda): Rétsági járás,
 • 2023. február 23. (csütörtök): Bátonyterenyei járás,
 • 2023. február 24. (péntek): Salgótarjáni járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a kifőzdékben, falatozókban. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, illetőleg a megfelelő áfakulcs használatát.

Tolna megye

A NAV Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2023. február 20. és 24. között a vendéglátóhelyeket ellenőrzik. A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, a jövedéki szabályok betartását és az árukészletek eredetét.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

 • 2023. február 20. (hétfő): Simontornya, Tolnanémedi;
 • 2023. február 21. (kedd): Bonyhád;
 • 2023. február 22. (szerda): Szekszárd;
 • 2023. február 23. (csütörtök): Tamási;
 • 2023. február 24. (péntek): Paks.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Helyi iparűzési adó

Szipszer Tamás

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink