hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ezért helyezhették hatályon kívül az Art. egyik paragrafusát

  • Dr. Csobánczy Péter

Január elsejével hatályon kívül helyezték az Art. 130. paragrafusát. Van sejtésünk, mi lehetett a jogalkotói szándék.

Az Adózónán néhány napja közöltük a „"Fricska a jogbiztonságnak: hatályon kívül helyeztek egy paragrafust" című cikket, amelyben a szerző az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény (Art.) egyik 2013. január 1-jével hatályon kívül helyezett passzusa (130. §) kapcsán felteszi azt a kérdést: vajon mi lehetett a jogalkotó szándéka?” Időközben lett egy sejtésünk, mi állhatott az Art. fentiekben jelzett módosítása mögött.

Emlékeztetőül: az Európai Unió Bírósága (EuB) még 2012 folyamán három ügyben – szinte egyöntetű indokolással – mondta ki egy úgynevezett előzetes döntés meghozatala iránti eljárásban a verdiktet, hogy az állami adóhatóság által követett joggyakorlat az áfa-levonási jog megtagadásával összefüggésben, nem összeegyeztethető az európai uniós joggal.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!




További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Közhasznú alapítványnak tartós adomány

Pölöskei Pálné

adószakértő

Beszámoló – kapcsolt vállalkozás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close