hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az elektronikus kapcsolattartás fölöslegessé teszi a cégtáblát?

  • Kocsis Zoltán közgazdász, Dr. Szeiler & Partners Könyvelő és Adótanácsadó Iroda

Mostanában a legtöbb hivatal már cégkapun vagy ügyfélkapun (például a NAV cégkapun történő kapcsolattartásra csak 2019-től köteles, bizonyos eseteket leszámítva) keresztül levelezik velünk. Ezért akár gondolhatnánk azt is, hogy fölöslegessé vált a cégtábla kihelyezése vagy a bejegyzett székhelyünkön történő elérhetőség biztosítása.

Elöljáróban leszögezhetjük: továbbra is kiemelten fontos vállalkozásunk elérhetőségének és cégtáblájának székhelyünkön történő biztosítása.

A cégtábla elhelyezésével kapcsolatosan javasolt, hogy bárki által könnyen látható helyen legyen; az ingatlan adottságaitól függően, lehetőleg a bejáratnál is legyen elhelyezve, de akár több helyen is a helyszíni adottságoktól függően, hogy a vendégek eltaláljanak székhelyünkre. A cégtábla adattartalmával kapcsolatosan javasolt a cég nevének, ingatlanon belüli elhelyezkedésének (például: emelet, ajtó, kapucsengő), központi telefonszámának, esetleg e-mail címének feltüntetése, annak érdekében, ha bármilyen okból a személyes kapcsolatfelvétel meghiúsulna, fel tudják venni a kapcsolatot vállalkozásunkkal. A cégtábla meglétét érdemes bizonyos időközönként ellenőrizni, mert a tapasztalatok szerint akár szándékos behatás vagy egyéb esemény hatására eltűnhet.

A cégtábla elhelyezését egyébként a cégtörvény írja elő:

„A cégnek a székhelyét cégtáblával kell megjelölnie.”

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből kiderül, milyen következményei lehetnek a hiányzó cégtáblának és a cég elérhetetlenségének!.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámlogózott fitnessruhák

Nagy Norbert

adószakértő

Foglaló és teljes összeg számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Pdf formátumú számla

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close