hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: ezeket az adózókat ellenőrzik fokozottan a revizorok

  • adozona.hu

Kertészetek, zöldség-, gyümölcskereskedők, épületgépészeti, számítástechnikai boltok fokozott ellenőrzését tervezi ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják a revizorok.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 11. és 17. között Harkányban, Komlón, Mohácson, Szigetváron, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket, ahol elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok érkezésére számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a gépjárműalkatrész-kereskedők, az autószervizek, valamint a vendéglátók.

A hivatal munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az építőipari alkalmazottak bejelentéseinek ellenőrzésére.

Békés megye

A Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2019. március 13-án Békéscsabán a Rózsakert Piac és a Vásárcsarnok területén végez ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a piacok területén egész nap vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a forgalmi viszonyok alakulását.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 12. és 14. között fokozottan ellenőrzik a facsemeteárusoknál és a kertészeteknél a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését. 

Csongrád megye

A Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik a számítógép- és szoftver-kiskereskedőket, valamint a telekommunikációs termékek értékesítőit.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik a megyei építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019 márciusában fokozottan ellenőrzik a megye területén található virág- és ajándékkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 11. héten:

– március 11. (hétfő): Szolnok,
– március 12. (kedd): Jászberény,
– március 13. (szerda): Kisújszállás,
– március 14. (csütörtök): Szolnok.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik az épületgépészeti üzleteket és építőanyag-kereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2019. március 11. és 14. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– március 11. (hétfő) Balassagyarmat és környéke,
– március 12. (kedd) Pásztó és környéke,
– március 13. (szerda) Szécsény és környéke,
– március 14. (csütörtök) Salgótarján és környéke.

A revizorok elsősorban a kertészetekben és a mezőgazdasági boltokban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság az 11. héten két tevékenységi kört fog fokozottan ellenőrizni:

• a húsboltok nyugta- és számlaadását, valamint az áfagyűjtők szabályszerű használatát,

• a foglalkoztatottak bejelentését az építkezéseken.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 11. és 22. között kiemelten ellenőrzik az építkezési vállalkozásokat és a gépjárműalkatrész-kereskedőket.  A revizorok vizsgálják a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészlet eredetét, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

– március 11. Bátaszék
– március 12. Paks
– március 13. Szekszárd
– március 14. Tolna
– március 18. Dunaföldvár
– március 19. Bonyhád
– március 20. Dombóvár
– március 21. Tamási
– március 22. Paks

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 2019. március 22. között folyamatosan ellenőrzik a piaci kereskedelemmel, valamint a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 14. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

– március 11. (hétfő) Szigliget, Balatonederics
– március 12. (kedd) Balatonfőkajár, Balatonkenese
– március 13. (szerda) Marcaltő, Kemeneshőgyész
– március 14. (csütörtök) Iszkáz, Kerta

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Noprofit bt. beszámolófajta

Pölöskei Pálné

adószakértő

Mikrogazdálkodói beszámoló nonprofit bt.

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close