hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adótraffipax: ezeket az adózókat ellenőrzik fokozottan a revizorok

  • adozona.hu

Kertészetek, zöldség-, gyümölcskereskedők, épületgépészeti, számítástechnikai boltok fokozott ellenőrzését tervezi ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják a revizorok.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai március 11. és 17. között Harkányban, Komlón, Mohácson, Szigetváron, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket, ahol elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét vizsgálják. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A revizorok érkezésére számíthatnak a zöldség- és gyümölcskereskedők, a gépjárműalkatrész-kereskedők, az autószervizek, valamint a vendéglátók.

A hivatal munkatársai továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak az építőipari alkalmazottak bejelentéseinek ellenőrzésére.

Békés megye

A Békés Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2019. március 13-án Békéscsabán a Rózsakert Piac és a Vásárcsarnok területén végez ellenőrzéseket. Az adóellenőrök a piacok területén egész nap vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, valamint a forgalmi viszonyok alakulását.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 12. és 14. között fokozottan ellenőrzik a facsemeteárusoknál és a kertészeteknél a számla- és nyugtaadást, továbbá a foglalkoztatottak szabályszerű bejelentését. 

Csongrád megye

A Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik a számítógép- és szoftver-kiskereskedőket, valamint a telekommunikációs termékek értékesítőit.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik a megyei építkezéseken dolgozók foglalkoztatásának szabályszerűségét.

Heves megye

A Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019 márciusában fokozottan ellenőrzik a megye területén található virág- és ajándékkereskedőket. A NAV revizorai kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét.

Jász-Nagykun-Szolnok megye

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok megyében, az alábbi időpontokban és helyszíneken ellenőriz a 11. héten:

– március 11. (hétfő): Szolnok,
– március 12. (kedd): Jászberény,
– március 13. (szerda): Kisújszállás,
– március 14. (csütörtök): Szolnok.

A revizorok elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzik.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 14. között fokozottan ellenőrzik az épületgépészeti üzleteket és építőanyag-kereskedőket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az áruk eredetét, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2019. március 11. és 14. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– március 11. (hétfő) Balassagyarmat és környéke,
– március 12. (kedd) Pásztó és környéke,
– március 13. (szerda) Szécsény és környéke,
– március 14. (csütörtök) Salgótarján és környéke.

A revizorok elsősorban a kertészetekben és a mezőgazdasági boltokban ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság az 11. héten két tevékenységi kört fog fokozottan ellenőrizni:

• a húsboltok nyugta- és számlaadását, valamint az áfagyűjtők szabályszerű használatát,

• a foglalkoztatottak bejelentését az építkezéseken.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. március 11. és 22. között kiemelten ellenőrzik az építkezési vállalkozásokat és a gépjárműalkatrész-kereskedőket.  A revizorok vizsgálják a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészlet eredetét, a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

– március 11. Bátaszék
– március 12. Paks
– március 13. Szekszárd
– március 14. Tolna
– március 18. Dunaföldvár
– március 19. Bonyhád
– március 20. Dombóvár
– március 21. Tamási
– március 22. Paks

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 2019. március 22. között folyamatosan ellenőrzik a piaci kereskedelemmel, valamint a vendéglátással foglalkozó adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. március 11. és 14. között az alábbi településeken terveznek helyszíni ellenőrzéseket:

– március 11. (hétfő) Szigliget, Balatonederics
– március 12. (kedd) Balatonfőkajár, Balatonkenese
– március 13. (szerda) Marcaltő, Kemeneshőgyész
– március 14. (csütörtök) Iszkáz, Kerta

A NAV ellenőrei főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgépek megfelelő használatát vizsgálják. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink