hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent az októberi VálaszAdó!

  • adozona.hu

Akár lépésváltásként is értelmezhető, hogy a kormány, illetve az Országgyűlés néhány területen visszavett a korábbi szigorból. A már kihirdetett, illetve megszellőztetett intézkedésekből gyűjtöttünk néhányat össze mostani kiadványunkban.

Enyhítésnek számít az áfaalap azonnali és utólagos csökkentésének lehetősége, erről korábban ötrészes sorozatot közöltünk az Adózónán. Könnyítés az is, hogy a többgenerációs családi házakban a társasházakhoz hasonlóan számolható el a gázrezsi. Maga a kormányfő pedig a nők számára lengetett be egy szja-kedvezményt, ha 30 éves koruk alatt szülnek. E lépések mögött azonban más okokat is találhatunk: például az uniós szabályokhoz való igazodás kényszerét, a szinte kifizetethetlennek ígérkező gázköltségeket, továbbá a demográfiai visszaeséseket.

A mostani VálaszAdóban folytatjuk az Adózóna – ezúttal a Speciális esetek a számvitelben második – kiadványának szemlézését.

Ajánló, továbbá Kérdések és válaszok rovatunkban aktuális és sokakat érintő témákra – például nyugdíjügyekre, a gépjármű üzembentartójának módosítási következményeire – igyekszünk választ adni.

A 2022. októberi VálaszAdót itt töltheti le.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész-értékesítés

Kiss Péter

adószakértő

TruTax Kft.

Kft. ingatlanvásárlása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kártalanítás – kártérítés áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 december
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs