hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent az augusztusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Számos cég-, illetve bérügyeket érintő kérdés került terítékre a múlt hónapban.

Évek óta számos, az ügyvezetők jogviszonyára és tb- közterheire vonatkozó kérdés érkezik az Adózónához, amelyekre cikkünkben részletes választ kaphat.

Jó hír a cégvezetőknek, hogy július 1-jén hatályát vesztette az a szabály, mely szerint az egyébként jól működő bt.k és kkt.-k végét jelentette, ha haláleset miatt megszűnt a beltag vagy a kültag jogviszonya, vagy a tagok száma egy főre csökkent, és hat hónap alatt nem tudták pótolni a hiányt.

Magyarországon a tulajdoni részesedést megtestesítő értékpapírok vásárlása fő szabály szerint nem jár illetékfizetési kötelezettséggel. Ha azonban valaki olyan vállalkozásban szerez részesedést, melyben ingatlanvagyon is található, előfordulhat, hogy mégis illetéket kell fizetnie.

Fontos döntést hozott a magyar munkavállalók számára az Európai Unió Bírósága: a munkavállalók az egyenlő munkáért egyenlő bért elvét a tagállamok előtt közvetlenül érvényesíthetik abban az esetben is, ha az elv a tagállamban nem jelenik meg jogszabályi szinten.

Július közepétől új, kedvezményes adózású javadalmazási lehetőséggel (KMRP) élhetnek a munkáltatók.

A 2021. augusztusi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Kft. és katás vállalkozás

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Átalányadózó egyéni vállalkozó szocho maximum

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs