hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a szeptemberi VálaszAdó

  • adozona.hu

Manapság gyakori, hogy valakinek több munkaviszonya, biztosítási jogviszonya van, például szakmunkás valahol és emellett társas vállalkozóként szerelőműhelyt működtet, ahol az övé az ügyvezetői poszt, de egyéb munkát nem végez. Betegsége esetén előfordulhat, hogy csak az előbbi feladatait nem tudja ellátni, de a papírmunkában nem akadályozza meg semmi. Az ilyen többes jogviszonyos keresőképtelenség orvosi elbírálását – részben – új előírások szabályozzák, ezek részleteit mutatjuk be egyik cikkünkben.

A nyári adócsomag is tartogatott még újdonságokat, így például a számviteli törvény módosításait: írásunk például a számvitelben használatos új fogalmak jelentésének megértéséhez nyújt segítséget a könyvelők számára.

Jogi gyökerekhez térünk vissza viszont akkor, amikor a már a római jog által is alkalmazott haszonélvezeti jog aktuális részleteit két cikkben is elemezzük.

Ugyanakkor sürgős feladatokkal foglalkozunk akkor, amikor felhívjuk a figyelmet a szigorodó banki szabályokra és a kártyatulajdonosok teendőire.

Utánanéztünk annak is, hogy milyen súlyos szankciókkal járhat, ha a munkáltató szükségtelen személyes adatokat tárol. Mostani öszszeállításunkban további időszerű cikkeket és olvasói kérdésekre adott válaszokat is találhatnak.

A 2019/9. VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 január
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs