hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a márciusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Márciusi összeállításunkból – egyebek mellett – megtudhatja, milyen többletkedvezményeket érvényesíthetnek a vállalkozások 2022. január 1-jétől a szocho vonatkozásában, hogyan módosultak a jogi személyek döntéshozatali szabályai, illetve hogy meddig tartható fenn a fizetés nélküli szabadság.

Kedves Olvasó!

A szakho megszűnése óta, 2022. január 1-jétől a szocho vonatkozásában érvényesíthetnek többletkedvezményeket a vállalkozások. A szocho-törvény adókedvezményeket taglaló fejezete ugyanis új alponttal, illetve szakasszal egészült ki, amely lehetővé teszi, hogy a munkaadó az őt megillető egyéb szociálishozzájárulásiadó-kedvezményeket követően további adókedvezménnyel éljen a duális képzés, illetve a szakirányú oktatásban való részvétele kapcsán. Erről szóló írásunkban bemutatjuk a részleteket.

Sokan veszik igénybe évről-évre jogosulatlanul a családi adókedvezményt, nem számolva azzal, hogy az erre vonatkozó nyilatkozatok valóságtartalmának ellenőrzéséhez az idén már naprakész adatok állnak a NAV rendelkezésére. Cikkünkből megtudhatja, milyen szankciókkal kell számolni.

Összeállításunkban szólunk továbbá arról is, hogy a könyvelési anyagot elég-e csak papír alapon, vagy elektronikus formában is át kell adni a könyvelőt váltó ügyfélnek, hogyan kell kezelni az áfa rendszerében a nem számlázott árengedményt, hogyan módosultak a jogi személyek döntéshozatali szabályai, illetve hogy meddig tartható fenn a fizetés nélküli szabadság.

A 2022. márciusi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

NAV-határozat

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Egyszerűsített végelszámolás

Nagy Norbert

adószakértő

Előre fizetett szolgáltatás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 november
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetÉs