221 találat a(z) EKHO cimkére

Kiegészítő tevékenységet folytató vagy nyugdíjas? Cikk

Közismertté és „napi rutinná” vált, hogy a nyugdíjasnak minősülő személyek valamennyi munkavégzésre irányuló jogviszonyban mentesülnek a biztosítási és járulékfizetési kötelezettség alól, sőt adóköteles jövedelmük tág köre nem képezi szociális hozzájárulási adó alapját sem. Ugyanakkor e szabályok alkalmazása során is érheti meglepetés az érintetteket, ha csak az előzőekben említetteket veszik alapul, és nem számolnak a részletszabályokkal. A következőkben néhány ezzel összefüggő tudnivalóra hívjuk fel a figyelmet.

Így adóznak a művészek Cikk

Április 15., Leonardo da Vinci születésnapja (1452) a művészet világnapja 2019 óta. Ez a sokak által a szabadsággal és önmegvalósítással azonosított és emiatt irigyelt életforma akár szélsőségesen jó vagy rossz anyagi körülményeket is hozhat, ami adózási szempontból is nagyon különböző helyzeteket teremthet. A jeles alkalomból ezt tekintette át Karácsony Balázs, a Magyarországi BDO adóigazgatója – írja közleményében a BDO.

Tb-ellátás ekho alapja-e? Kérdés

Biztosítottak, akik nem fizetnek tb-járulékot: náluk nem érvényes az általános szabály az ellátási alap megállapítására Cikk

Több olyan biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyt is ismerünk, amely esetében nem kerül sor társadalombiztosítási járulék fizetésére. Az ilyen biztosítottak milyen ellátásra jogosultak, és hogyan állapítják meg ezekben az esetekben az ellátás alapját? Cikkünkben ezekre a kérdésekre adunk választ.

Ekho melletti átalányadózás Kérdés

Főállásban ekho, másodállásban kata Kérdés

Ekho választása Kérdés

Különleges esetek az ekhóban: nem olyan egyszerű, mint amilyennek látszik Cikk

Az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás választására vonatkozó szabályok korántsem annyira egyszerűek, mint azt az adózási forma neve alapján feltételezhetnénk. Cikkünkben példákon keresztül bemutatjuk, mely esetekben igényelnek speciális értelmezést a jogszabályi rendelkezések.

Áll a bál az szja-visszatérítés miatt, a NAV hárít Cikk

Óriási a felháborodás a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Facebook-oldalán azoknak az adózóknak a részéről, akik hiába várták az szja-visszatérítést, az nem érkezett meg a mai napon a számlájukra. A bejegyzésekből kiderül, az adóhivatal sem tud pontos választ adni arra, ki, miért nem kapta meg az őt megillető összeget.

Ekhós felhasználói szerződés . Kérdés

Éves ekhokeret értelmezése Kérdés

Ekho nappali tagozatos főiskolás esetén Kérdés

Ekho, kata Kérdés

Bérszámfejtést érintő változások – a minimálbér, illetve a munkáltatói közterhek módosításával összefüggésben Cikk

A Moore Hungary jelen tájékoztatójában a 2022. évre vonatkozó a minimálbér-változással összefüggő, illetve a munkáltatói közterhekhez kapcsolódó legfontosabb, bérszámfejtést érintő változásokat foglalta össze.

Ekho Kérdés

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Végelszámolás befejezése elutasító végzés esetén

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Tagi munkavégzés

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs