hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Babaház 10 millióval, babaruha ötszörös kamattal

  • Surányi Imréné
2

Legény legyen a talpán, aki el tud igazodni az új és a megváltozott otthonteremtési szabályok között. Most a legnagyobb érdeklődést kiváltó támogatás legfontosabb tudnivalóit ismertetjük. Jó tudni előre, hogy – ha bekövetkezik a „vissza a babaruhát” – a kamat ötszörösével kell visszafizetni a kapott összeget.

A Magyar Közlöny 2015. december 29-ei számában megjelent a 455/2015. (XII. 29.) kormányrendelet, amely az Otthonteremtési Program kiterjesztésével összefüggő négy kormányrendelet módosításával 2016. január 1-jétől ismét átszabta a lakástámogatás rendszerét.

Legény legyen a talpán, aki el tud igazodni az új és a megváltozott – esetenként visszamenőleges – szabályok között. A változások

-        a lakáscélú állami támogatásokról szóló 12/2001. (I. 31.) kormányrendeletet, módosítása

-        a fiatalok, valamint a többgyermekes családok lakáscélú kölcsöneinek állami támogatásáról szóló 134/2009. (VI. 23.) kormányrendeletet,

-        a lakásépítési támogatásról szóló 256/2011. (XII. 6.) kormányrendeletet,

-        az otthonteremtési kamattámogatásról szóló 341/2011. (XII. 29.) kormányrendeletet

érintik.


OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja, a legfontosabb feltételeket, hogy mikortól és meddig gyerek a gyerek, mi a teendő, ha már felvette a szocpolt, milyen határidő lejárta jogvesztő és mikor lesz ötszörös a kamat!

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (2)
Adózóna

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. Köszönjük, Adozona.hu

tarkakabarka

Már a törvény olvasásakor és azóta sem értem, hogy mit is jelent az, hogy "a csok-ra való jogosultság megállapítását és mértékének meghatározását az adásvételi szerződés megkötését követő 120 napon belül, építés esetén a használatbavételi engedély kiadását vagy a használatbavétel tudomásulvételét megelőzően kell kérni a hitelintézettől".
Ha valaki szeretné a támogatást, akkor nem lenne célszerű a vásárlás előtt tudni, hogy megkaphatja-e a támogatást, illetve mennyire jogosult? És hogy jusson el az építkezés végéig a támogatás nélkül, ha a használatba vételi engedély kiadásáig kell várnia a jogosultság megállapíttatásával? Vagy lesz egy előbírálat azért?

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Járulékalap külföldi kiküldetés esetén

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ausztriai magánszemély megbízási jogviszonyban

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Osztalékelőleg osztalékká válásakor bejelentés

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close