A nap kérdése: van-e keresetkorlát öregségi nyugdíj melletti munkavégzés esetén?

  • adozona.hu

Olvasónkban felmerült a kérdés, hogy öregségi nyugdíjas a nyugdíja mellett keresetkorlát nélkül szerezhet-e jövedelmet. A kérdésre Winkler Róbert nyugdíjszakértő válaszolt.

A kérdés részletesen így szólt: Öregségi nyugdíjas a nyugdíja mellett 2024. évben 1. vállalkozói jogviszonyból szerez jövedelmet, 2. tagi jogviszonyból szerez jövedelmet, 3. munkaviszonyból szerez jövedelmet. Kérdésünk, hogy a fenti három nyugdíj melletti munkavégzési formából származó jövedelemnek van-e felső korlátja 2024-ben a nyugdíjfolyósítás szempontjából? Nem közszféráról van szó.

Kapcsolódó írásaink: „Özvegyi nyugdíj: ki kaphatja, milyen feltételeknek kell ehhez teljesülni?”; „Nyugellátás mellett folyósítható és nem folyósítható ellátások”.

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

A nyugdíj mellett, amennyiben az nem közszférás jogviszony keretében történik, korlátozás nélkül lehet keresőtevékenységet folytatni, nyugdíj esetében nincs úgynevezett keresetkorlát. Az kizárólag a korhatár előtti ellátások esetében van.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Üzletrész

Juhász Tibor

okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő

Erdőgazdálkodó adózása

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink