hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Speciális 13. havi nyugdíjra tettek javaslatot a szocialisták

  • adozona.hu

A korábban folyósítottól eltérő mértékű 13. havi nyugdíj bevezetését indítványozzák T/18781. számú törvényjavaslatukban az MSZP képviselői.

Az országgyűlési képviselők indokolása szerint az alacsony nyugdíjak felzárkóztatása érdekében elengedhetetlen a fix összegű, a havi átlagnyugdíj összegével egyező 13. havi nyugdíjkiegészítés bevezetése. „Magyarországon a lakosság 28 százaléka részesül nyugdíjban vagy különböző nyugdíj jellegű ellátásban. A nyugdíjasok számára időről időre, a Fidesz és a kormány kénye-kedve szerint adott megalázó, egy-két százalékos nyugdíjemelés mérhetetlen igazságtalanságot jelent a nyugdíjasok százezrei számára. Magyarországon közel százezer embernek a nyugdíja alig vagy épphogy eléri az 50 ezer forintot. Az idősek több mint fele kevesebb mint 100 ezer forintot kap havonta az államtól. Ez azt jelenti, hogy létminimum közeli összeg jut nekik, vagyis Magyarországon ma több mint egymillió nyugdíjas szegénységben él” – olvasható az indokolásban.

Minden nyugdíjas a tárgyévet megelőző év szerinti átlagnyugdíjban részesülne novemberben (az idén decemberben), így segítenék az alacsony nyugdíjak felzárkóztatását. Az öregségi nyugdíjak teljes összege 2016-ban átlagosan 120 ezer forint volt. 2017-ben ennek megfelelően minden, a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerben nyugellátásban részesülő személy ekkora nyugdíjkiegészítést kaphatna. A juttatás összege értelemszerűen minden évben növekedne.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Reklámlogózott fitnessruhák

Nagy Norbert

adószakértő

Foglaló és teljes összeg számlázása

Kelemen László

adószakértő, jogász

Pdf formátumú számla

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close