hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjkockázatok: ők veszíthetnek a magánpénztári tagsággal

  • Széles Imre, társadalombiztosítási szakértő

Bizonytalanok egyes munkáltatók, milyen többletkötelezettségük van, ha a munkavállalójuk magánnyugdíj-pénztári tag, miközben ennél sokkal fontosabb kérdés, mit kockáztatnak a magánpénztárakban maradók?

Míg néhány évvel ezelőtt számos kötelezettséget határoztak meg a társadalombiztosítási szabályok a magánnyugdíj-pénztári tagsággal rendelkező dolgozókat alkalmazó foglalkoztatók számára, addig jelenleg már egyetlen ilyen előírást sem tartalmaznak. Ezt azért célszerű hangsúlyozni, mert nem egyszer érkezik kérdés arra vonatkozóan, hogy milyen többletkötelezettsége van a munkaadónak, ha a munkavállalója fenntartotta a magánnyugdíj-pénztári tagságát.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, amelyből megtudhatja a választ a kérdésre, és példákon keresztül bemutatjuk, kik, és mennyit veszíthetnek – a hatályos jogszabályok szerint – a magánnyugdíj-pénztári tagsággal.

A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Teljesítés dátuma

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 június
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs