hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Korhatár előtti ellátás: milyen feltételekkel lehet majd dolgozni?

  • Molnár László

Kapcsolódó jogszabályok


Sokakban felmerül a kérdés, hogy a jövőben - korhatár előtti ellátásban részesülők esetében - miként lehet majd keresőtevélenységet folytatni.

A korhatár előtti öregségi nyugdíjak megszüntetéséről, a korhatár előtti ellátásról és a szolgálati járandóságról szóló 2011. évi CLXVII. törvény értelmében valamennyi korhatár előtti nyugdíj megszüntetésre kerül és 2011. december 31-ét követően korhatár előtti öregségi nyugdíj nem állapítható meg – a nők életkortól független kedvezményes nyugdíjának kivételével. Az említett korhatár előtti nyugdíjakat (szolgálati nyugdíjakat) 2012. január 1-jétől korhatár előtti ellátásként (szolgálati járandóságként) folyósítják tovább.

Az érintett körből gyakori kérdésként merül fel, hogy az elkövetkezőkben megmarad-e a korhatár előtti ellátás (szolgálati járandóság) melletti keresőtevékenység folytatásának lehetősége.

A hivatkozott törvény kimondja, hogy a korhatár előtti ellátásban (szolgálati járandóságban) részesülő személy keresőtevékenységére a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény (1997. évi LXXXI. törvény 83./B.§) vonatkozó rendelkezéseit kell megfelelően alkalmazni.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Piaci ár

Girászin János

Transzferár Üzletágvezető

Niveus Consulting Group Kft

"Saját tőke pótlása" válaszhoz

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Leköszönő tulajdonos szavazati joga

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close