hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A Stabilitás Pénztárszövetség keresi a lehetőséget a magánnyugdíj-pénztárak megmentésére

  • MTI

Az átmeneti rendelkezések ismeretének hiányában is keresi a módját a Stabilitás Pénztárszövetség, hogy önköltséges alapon fennmaradjanak a magánnyugdíj-pénztárak - mondta el Bába Julianna, a szövetség elnöke kedden a Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A parlament előtt lévő, és pénteken végszavazásra kerülő törvénymódosító javaslat szerint a magánnyugdíj-pénztárba jelenleg irányítható 10 százalékos nyugdíjjárulékot az állami nyugdíjpillérbe terelik. Ugyanakkor - a szövetség jogértelmezése szerint - a módosító javaslat lehetőséget ad arra, hogy lényegében a magánnyugdíj-pénztári tagok döntsenek arról, hogy fenntartják-e a pénztár működését. 
   
Bába Julianna a sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a jövő év január elsejével lemond elnöki tisztéről, mert "új műsorhoz új elnök kell". Szavai szerint "személye nem segíti, hanem inkább gátolja a kormányzattal történő együttműködést". A tisztújításig Borza Gábor alelnök látja el az elnöki teendőket.
   
A Stabilitás Pénztárszövetség a magánnyugdíj-pénztárak teljes körét tömörítő érdekképviselet.
   
A leköszönő elnök hangsúlyozta, hogy újra kell majd gondolni a pénztári szektor szerepét. Jelenleg a 100 ezer magánnyugdíj-pénztári taggal együtt közel 2,2 millió pénztártag van és a kezelt vagyon mintegy 1.160 milliárd forint. Bába Julianna szerint ezzel a pénztári szektor továbbra is az egyik legjelentősebb öngondoskodási módnak tekinthető Magyarországon.
   
Jövőre annyi látszik - mondta Bába Julianna -, hogy a jelenlegi 8-10 magánnyugdíjpénztár változatlan formában nem tud fennmaradni.
   
Bába Julianna a szövetség nevében ismét felhívta a figyelmet a magánnyugdíj-pénztári tagok számára rendelkezésre álló jogérvényesítési lehetőségekre és közölte, hogy a szövetség, a korlátozott anyagi lehetőségei szerint segíti a tagokat ebben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs