hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Magyar Okleveles Adószakértők Egyesülete

  • Adózóna

A Magyar Okleveles Adószakértők Egyesületének célja többek között az okleveles adószakértői munka érdekeinek képviselete, az adóztatási és adózási kultúra hazai színvonalának emelése, az adózás területén európai és hazai jogalkotás elősegítése, az információ-technológiai módszerek elterjesztése.

A szakmai érdekképviselettel szoros kapcsolatban feladatának tartja az okleveles adószakértői és adótanácsadói kataszter létrehozása.

Az egyesület hisz abban, hogy az adózást nem szabad egyszerűen költségvetési technikának tekinteni. Az adózás egy önálló diszciplína a pénzügyek világában, amely közvetett és közvetlen módon sokszínű hatást gyakorol a társadalomra. Ettől a felismeréstől vezérelve fejleszteni kívánják az adózáshoz kapcsolódó kutató munkát azért, hogy az ad-hoc döntéseket tudományosan megalapozott, hosszú távú koncepcióra épülő döntések válthassák fel.

Az Egyesület ars-poeticája az együttműködésre és nem a konfrontáció keresésre épül. Kizárólag szakmai érvek mellett áll ki, és a szakmai színvonal alapján vált ki elismerést.

Az Egyesület szeretné maga köré gyűjteni azokat a szakembereket, akik a fenti célok érdekében tudnak és akarnak tenni.

A tagok célkitűzéseinket, egyéni céljaikat, tudományos rendezvényeken, szakmai bizottságok műhelymunkáiban, hagyományos és elektronikus formában fejthetik ki.

Az Egyesület szakmai bizottságaiban az adott szakterületek elismert hazai szaktekintélyei tevékenykednek.
A kutatási területeken az ökoadózás, az egyes adórendszerek egymásra hatása, az adóverseny, a hatékonyság és adózás összefüggései, az elektronikus adózás fejlesztésének lehetőségei és problémái állnak.

Törekednek nemzetközi kapcsolataik kiépítésére és erősítésére. Szeretnének alkotó résztvevői lenni az Európai adóharmonizációs folyamatnak, aktív tevékenységünkkel a nemzeti és szakmai érdekeket képviselni.

Nem csak szakmai, de olyan baráti közösségek kialakítására is törekednek, amelyekben a tagok közös rendezvények – például bálok, kirándulások, utazások, sport napok – keretében segíti szakmai tudásuk, önmegvalósítási igényük és kapcsolatrendszerük kiteljesedését.


Egyesület elnöke:
Dr. Herich György

Egyesület titkára:
Szilágyi Miklósné

Egyesület számvevő alelnöke:
Gaálné Steppán Erzsébet

Egyesület nyilvántartó alelnöke:
Kolta Ádám Sándor

Egyesület alelnöke:
Brehószkiné Mile Adrien

Egyesület alelnöke:
Dr. Vágyi Ferenc Róbert

Egyesület alelnöke:
Horváth Józsefné

Egyesület alelnöke:
Juhász Márta

Egyesület alelnöke:
Majorné Dr. Lövei Judit

Egyesület alelnöke:
Posta Ferenc Posta Ferenc

Egyesület alelnöke:
Rabb Andrea Rabb Andrea

Egyesület alelnöke:
Rávai László Sándor

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Napelemrendszer-aktiválás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Értékcsökkenési leírás helyesbítése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close