hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Szakszervezeti szalámi - sötét az érdekvédelem jövője

  • Viszló László

Három szakszervezet, két munkaadói képviselet és a Nemzetgazdasági Minisztérium részmegállapodást kötött a már parlamenti vitára beterjesztett – és azóta megszavazott, de ki még nem hirdetett - új Munka törvénykönyve egyes rendelkezéseiről. Nézzük, miről állapodtak meg!

A felek megállapodtak arról, hogy a szakszervezet használhatja a munkáltatói helyiségeit, tisztségviselői, ha csökkentett mértékben is munkaidő kedvezményre jogosultak, illetve munkajogi védelem alatt állnak. A munkaidő kedvezményt a szakszervezet döntése alapján veheti igénybe a tisztségviselő. Továbbá a felek támogatják, hogy a túlmunka esetén a munkavállaló akarata ellenére ne lehessen csak szabadidőt adni pénz helyett. Ennyi, nem tönn.

Ha megnézzük a részleteket, annyit állapíthatunk meg, hogy a védelemben részesülő szakszervezeti tisztségviselők számát mesterségesen leredukálják (500 munkavállalóig egy fő, 500-1000 között két fő stb).

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szponzori szerződés adózása – kiva

Szipszer Tamás

adószakértő

Életbiztosítás kivás kft.-nél

Szipszer Tamás

adószakértő

Kockázati balesetbiztosítás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

2019 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X