hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Jogi személyek döntéshozatala veszélyhelyzet idején

  • Bartha László adójogi szakjogász

A tavaszi időszakban sok társaságnál időszerű a jogi személyek, társaságok legfőbb testületének a (például taggyűlés, közgyűlés) összehívása. A 2020. április 10-én kiadott 102/2020. kormányrendelet erre kínál alternatívákat a veszélyhelyzet miatti akadályoztatottság esetén.

A vezető testületek, és a tagok jognyilatkozatai

Mind a jogi személy szervei, mind a jogi személy tagjai az alábbi formákban érvényesen tehetnek elektronikus írásbeli jognyilatkozatot, ha azt e-mailben elküldik:

♦ amennyiben a nyilatkozatot minősített vagy minősített tanúsítványon alapuló fokozott biztonságú elektronikus aláírással vagy elektronikus bélyegzővel ellátják,
♦ amennyiben a nyilatkozatot azonosításra visszavezetett dokumentumhitelesítés ( https://niszavdh.gov.hu/index) szolgáltatással való hitelesítéssel aláírják, továbbá  
♦ a természetes személy tagok a jognyilatkozat elektronikus aláírására sem kötelesek. Ez esetben a jognyilatkozatnak a tag azonosíthatóságához szükséges adatokat kell tartalmaznia.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, amelyből megtudja, milyen lehetőségei vannak a jogi személynek a döntéshozatalra!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Kiva – ingatlanértékesítés

Szipszer Tamás

adószakértő

Ebrendészet

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs